נושא הלימודים הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הלימודים הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוגוסט 2015, 10:48

בTWD זה לוקח עונה בגלל המריחה על 16 פרקים :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 אוגוסט 2015, 19:58

DrKeo כתב:עכשיו קלטתי שאם TWD היה מתרחש בישראל כנראה שריק והחבורה (אולי בארץ זה היה שלמה והחבורה?) היו יוצאים במשך עונה שלמה למסע לתל השומר.

איזה אכזבה לגלות בסוף המסע שאתה ברמת גן.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוגוסט 2015, 20:22

כנראה הם יגיעו למסקנה שעדיף כבר הזומבים.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 12 אוגוסט 2015, 20:35

זה אם הם מסיימים בפתח תקווה...
תמונה

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 14 אוגוסט 2015, 11:30

הייתי אתמול ביום פתוח בתל חי ופגשתי דוקטור בביולוגיה שלא מוצא עבודה אז הוא מתחיל ללמוד מדעי התזונה תואר ראשון. הזוי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוגוסט 2015, 11:46

MGS FREAK כתב:הייתי אתמול ביום פתוח בתל חי ופגשתי דוקטור בביולוגיה שלא מוצא עבודה אז הוא מתחיל ללמוד מדעי התזונה תואר ראשון. הזוי.

זו כנראה בן אדם שחיפש עבודה באקדמיה ואחרי שהוא לא מצא כזו (כי יש מעט מאוד) הוא הבין שהעבודות הרלוונטיות מחוץ לאקדמיה לא מוצאות חן בעיניו. לחילופין יתכן והוא מאוד לא מרשים מבחינת הידע ו/או הטיפוס שנופל באופן סדרתי מראיונות (ויש גם דוקטורנטים כאלה).
אז הוא ניגש לעשות תואר בתחום משיק במכללה שהולך להיות לו מאוד קל משום שהוא כבר מכיר לעומק את כל הבסיס ובסוף הוא יתלה על הדלת במשרד שלט בנוסח של "דר' פלוני אלמוני, תזונאי קליני" ויקח תעריף גבוה כי כל מי שיכנס אליו יהיה בטוח שהוא מינימום דר' לתזונה או דר' לרפואה.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 14 אוגוסט 2015, 11:58

omerkot כתב:
MGS FREAK כתב:הייתי אתמול ביום פתוח בתל חי ופגשתי דוקטור בביולוגיה שלא מוצא עבודה אז הוא מתחיל ללמוד מדעי התזונה תואר ראשון. הזוי.

זו כנראה בן אדם שחיפש עבודה באקדמיה ואחרי שהוא לא מצא כזו (כי יש מעט מאוד) הוא הבין שהעבודות הרלוונטיות מחוץ לאקדמיה לא מוצאות חן בעיניו. לחילופין יתכן והוא מאוד לא מרשים מבחינת הידע ו/או הטיפוס שנופל באופן סדרתי מראיונות (ויש גם דוקטורנטים כאלה).
אז הוא ניגש לעשות תואר בתחום משיק במכללה שהולך להיות לו מאוד קל משום שהוא כבר מכיר לעומק את כל הבסיס ובסוף הוא יתלה על הדלת במשרד שלט בנוסח של "דר' פלוני אלמוני, תזונאי קליני" ויקח תעריף גבוה כי כל מי שיכנס אליו יהיה בטוח שהוא מינימום דר' לתזונה או דר' לרפואה.

משהו כזה. הבנתי שהעבודות שזמינות הן בגדול דברים בסגנון טכנאי מעבדה.

הוא אמר שהוא יכתוב דוקטור על הדלת כי עובדתית זה מה שהוא (זה לא קצת אפור מבחינה חוקית ?). שאלתי אותו למה שלא ימשיך לדוקטורט בתזונה והוא אמר שזה די חופף עם ביולוגיה (אפשר לעשות מחקר על השפעות מזון כחלק מביולוגיה, לדוגמא) ככה שאין לו באמת סיבה. הוא יסיים את הלימודים בשנתיים במקום שלוש, וכנראה יהיה מתרגל תוך כדי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוגוסט 2015, 13:32

זה לא אפור מבחינה חוקית כי הוא לא מתחזה, הוא דוקטור והוא תזונאי אבל זה נכון שיש פה מראית עין של הטעייה.
באופן כללי, כשאתה הולך לשלם למישהו על בסיס ההסמכות הפורמליות שלו אז כדאי לבדוק אותם לפני...

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 16 אוגוסט 2015, 23:30

א. דוקטורים לביולוגיה יש כמו זבל.
ב. דוקטור לא מלמד שאתה מדען/חוקר/חכם גדול.
ג. מפתיע שהוא קיבל הצעה לתפקיד טכנאי (תואר שני), בדרך כלל פוסלים דוקטורים על הסף בשל התירוץ של "over qualified" ועצם העובדה שיש מאסטרנטים כמו זבל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
ShiTDemoN
Warrior

הודעהעל ידי ShiTDemoN » 03 ספטמבר 2015, 01:08

שוחררו ציוני הבגרות האחרונים שלי. רק דבר אחד יש לי להגיד: ציוני מגן דפקו אותי לאורך כל הדרך
"A man chooses, a slave obeys"

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 18 אוקטובר 2015, 21:58

יום לימודים ראשון לסטודנטים שביננו.
אגב, אשמח אם החדשים קצת יספרו איך עבר עליהם וגם מה הם לומדים ואיפה, רק בשביל הכיף.
גם הוותיקים מוזמנים לעדכן... בעיקר ותיקים חדשים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 אוקטובר 2015, 23:37

bozeman כתב:יום לימודים ראשון לסטודנטים שביננו.
אגב, אשמח אם החדשים קצת יספרו איך עבר עליהם וגם מה הם לומדים ואיפה, רק בשביל הכיף.
גם הוותיקים מוזמנים לעדכן... בעיקר ותיקים חדשים.

אחרי שנה ראשונה במדעי המחשב, בה לא הלך לי בכלל, עברתי לביולוגיה - נושא שאני באמת אוהב ושיש לי תשוקה אליו.

היום היה לנו שיעור אחד. פיזיקה. לא היה מדהים. הראו לנו סרטון עתיק של סדרי הגודל של היקום. הלכו רחוק ואז נכנסו קרוב. גרפיקה מיושנת ואיכות קקה. הראתי למרצה את האתר scale of the universe והוא התלהב ואמר שיעלה למודל.
זה כל מה שעשיתי היום (פלוס כל מיני סידורים, כי יש לי זמן).
רק בהמשך השבוע באמת אלמד ביולוגיה. ככה זה בהתחלה, אבל זה סבבה לגמרי.

התוכנית לשנת הלימודים הקרובה היא לרדת 25 קילו ולהיות מצטיין דיקן. נראה איך ילך לי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2015, 23:48

לא הבנתי, מתי מלמדים אותכם שהיקום נברא ב6 ימים?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 אוקטובר 2015, 23:49

DrKeo כתב:לא הבנתי, מתי מלמדים אותכם שהיקום נברא ב6 ימים?

אני בעברית. לא בבר אילן.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 אוקטובר 2015, 23:51

אה. שמעתי שבעברית הוא נברא ב10 ימים. אבל זה מסביר למה אתה מתייג את עצמך במסעדות בירושלים, חשבתי שאתה רוצה ליפול על הסכין כמו שהיד טוב.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 18 אוקטובר 2015, 23:53

פלא שהמרצה לא הטריד אותך מינית בעברית.

בלי קשר, בהצלחה ביעדים, רק שלא יצא שתרד 25 פעמים על הדיקן ותצטיין בקילו.
תמונה

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 18 אוקטובר 2015, 23:54

אין זמן יותר טוב לשאלות על העתיד האקדמי מאשר היום הראשון ללימודים!
אז ככה:
אני משתחרר בינואר, ויש לי כבר כיוון לעבודה בהיי טק (SAP BI) בזכות הניסיון שצברתי בצבא, זה כבר די סגור, אם כי יכול להיות שאצא לטיול לפני שאתחיל לעבוד.
אומנם יש עוד לא מעט זמן עד אז, אך ההתלבטות הגדולה שלי היא לגבי הלימודים האקדמיים בשנה הבאה.
בעיקרון, הכיוון שלי כרגע הוא מדעי המחשב או הנדסת תוכנה, הנטייה שלי כרגע היא לכיוון מדעי המחשב. אשמח להמלצות גם בנושא הזה.
יש לי כמה אופציות:
1. להמשיך לעבוד במשרה כמעט מלאה וללמוד במקביל באוניברסיטה הפתוחה או במכללה. האופציה הזו פחות מועדפת עליי, אבל היא מאפשרת לי להרוויח סכום כסף מכובד ולא פחות חשוב, לצבור עוד ניסיון קריטי. לא מעט אנשים המליצו לי על האפשרות הזו, למרות שהיא מאוד קשה ולא מתאימה לכל אחד, אין ספק שהרווח פה הוא מאוד גדול.
2. ללמוד באוניברסיטה במרכז (כנראה ת"א) ובמקביל לעבוד במשרת סטודנט מצומצמת במיוחד כדי להמשיך לשמור על הניסיון שלי בתחום שמתפתח יחסית מהר בתקופה הזו.
3. רק ללמוד, לפחות בשנתיים הראשונות שנחשבות יותר קשות.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 אוקטובר 2015, 00:02

DrKeo כתב:אה. שמעתי שבעברית הוא נברא ב10 ימים. אבל זה מסביר למה אתה מתייג את עצמך במסעדות בירושלים, חשבתי שאתה רוצה ליפול על הסכין כמו שהיד טוב.

הצעתי ללכת לסימה. הם לא רצו והתעקשו ללכת לסינמה סיטי, כי יותר בטוח שם. שותפים נמושות :(

חנן, אין לך מה לדאוג. אין מחסור של הטרדות מיניות. במקרה הטרידו אותי מינית היום בפייסבוק :D
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 19 אוקטובר 2015, 00:08

שלומיקס, אם תוכל לענות לשאלה: מה היחס שלך ללימודים? מה אתה מתכוון להשיג מהם חוץ מתעודה?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 19 אוקטובר 2015, 00:10

Shlomix כתב:אין זמן יותר טוב לשאלות על העתיד האקדמי מאשר היום הראשון ללימודים!
אז ככה:
אני משתחרר בינואר, ויש לי כבר כיוון לעבודה בהיי טק (SAP BI) בזכות הניסיון שצברתי בצבא, זה כבר די סגור, אם כי יכול להיות שאצא לטיול לפני שאתחיל לעבוד.
אומנם יש עוד לא מעט זמן עד אז, אך ההתלבטות הגדולה שלי היא לגבי הלימודים האקדמיים בשנה הבאה.
בעיקרון, הכיוון שלי כרגע הוא מדעי המחשב או הנדסת תוכנה, הנטייה שלי כרגע היא לכיוון מדעי המחשב. אשמח להמלצות גם בנושא הזה.
יש לי כמה אופציות:
1. להמשיך לעבוד במשרה כמעט מלאה וללמוד במקביל באוניברסיטה הפתוחה או במכללה. האופציה הזו פחות מועדפת עליי, אבל היא מאפשרת לי להרוויח סכום כסף מכובד ולא פחות חשוב, לצבור עוד ניסיון קריטי. לא מעט אנשים המליצו לי על האפשרות הזו, למרות שהיא מאוד קשה ולא מתאימה לכל אחד, אין ספק שהרווח פה הוא מאוד גדול.
2. ללמוד באוניברסיטה במרכז (כנראה ת"א) ובמקביל לעבוד במשרת סטודנט מצומצמת במיוחד כדי להמשיך לשמור על הניסיון שלי בתחום שמתפתח יחסית מהר בתקופה הזו.

השאלה היא בשביל מה אתה לומד. אם אתה רוצה ללמוד בשביל להמשיך לעבוד בSAP אז חבל על התואר הקשה. לך תלמד כלכלה כדי שיהיה לך איזה תואר קל לרזומה וזהו.
אם אתה רוצה אחרי התואר לעזוב את הSAP בשביל עבודות תכנות קצת יותר מאתגרות אז כדאי שתשקיע בלימודים ותנסה לשאוף לציונים גבוהים שיפתחו לך אופציות. בשביל זה אתה צריך להקדיש את הזמן ללימודים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2015, 00:20

אני רק אגיד שהאופציה הראשונה קשה מאוד ולרוב גורמת למרוחת התואר על 5-8 שנים. למדו איתי כמה שמעולם לא סיימו בסוף (כלומר אולי הם יסיימו אבל התחלתי ללמוד ב2008 אז הסיכוי שלהם לא מזהיר). הייתי ממליץ לך לשקול אחת מהשתיים האחרות, גם בשילוב של מכללה במקום אונ' אם זה יקל עליך מסיבה כלשהי כל עוד זה מקום איכותי.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 19 אוקטובר 2015, 21:15

omerkot כתב:
Shlomix כתב:אין זמן יותר טוב לשאלות על העתיד האקדמי מאשר היום הראשון ללימודים!
אז ככה:
יש לי כמה אופציות:

השאלה היא בשביל מה אתה לומד. אם אתה רוצה ללמוד בשביל להמשיך לעבוד בSAP אז חבל על התואר הקשה. לך תלמד כלכלה כדי שיהיה לך איזה תואר קל לרזומה וזהו.
אם אתה רוצה אחרי התואר לעזוב את הSAP בשביל עבודות תכנות קצת יותר מאתגרות אז כדאי שתשקיע בלימודים ותנסה לשאוף לציונים גבוהים שיפתחו לך אופציות. בשביל זה אתה צריך להקדיש את הזמן ללימודים.

האמת היא שגם בנושא הזה אני עוד לא סגור על עצמי. אני טוב בתחום הזה ורוצה לעבוד בזה אחרי השחרור כדי להכניס סכום כסף טוב לפני הלימודים, אבל האם אני רוצה לעסוק בזה כמה עשורים? לא בטוח בכלל. אגב, אני לא מתכנת ב-SAP, אלא מפתח BW (או בשם החדש, BI), יש בזה מעט מאוד תכנות פרופר.
תואר קל? בכל מקרה תואר בכלכלה יקח לי שלוש שנים, לא? עדיף לי להשקיע שנתיים בתואר כמו מדעי המחשב, ואז יהיו לי הרבה אופקים פתוחים, כולל משרות ניהול בתחום ה-BI בהמשך.

וכן, אני כנראה ארד לגמרי מהאפשרות ללמוד בפתוחה. נראה מאוד קשה ולא מתאים לי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 אוקטובר 2015, 22:42

לדעתי אין טעם לעשות תואר אקדמי בתחום התוכנה. עדיף להשקיע את הזמן והמאמצים בצבירת ניסיון מעשי בעבודה. תתחיל בקטן (BI/QA וכו'), תתקדם משם לתפקידי פיתוח, ומשם השמיים הם הגבול.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוקטובר 2015, 23:29

שיצבור נסיון במקביל, בדרך ככל אלה שמחליטים שהם לא צריכים תואר מוצאים את עצמם עושים שיעורי בית עם בני 23 כשהם בני 35.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 19 אוקטובר 2015, 23:47

התואר חשוב לאפשרויות הקידום, אם וכאשר.
לעניין התואר בכלכלה, זה תואר שכונתי משהו ויש לי שני חברים שעשו תואר בכלכלה במקביל לעבודה בתכנות כשלא היתה להם בעיה ממשית לשלב בין הדברים.

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 4 אורחים