Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 02 ספטמבר 2015, 18:50

וכל מה שאתה לוקח עם הבלונים? גם נעלם וזהו?
והשאלה הייתה יותר בקטע של - האם אפשר לעשות שוב ושוב את אותה משימה ובכל פעם יש לך שוב 12 בלונים להשתמש בהם, וככה בעצם להביא המון דברים לבסיס ממשימה אחת, כביכול?

התנין - לדעתי אתה תהנה, אם אתה אוהב משחקים עם קצת חשיבה טקטית מאחוריהם... סתם ככה לשחק במשחק ולירות באנשים זה קצת פחות.
אבל בכל מקרה תראה תקציר או שניים (או עשר) של כל המשחקים האחרים בסדרה, כדי שיהיה לך מושג מי נגד מי וכו'. זה נראה לי כל כך הרבה פחות מהנה אם אתה לא מחובר לדמויות, אבל שוב - הגיימפליי הפעם הוא טהור, ומעולה. שיחקתי רק במשימה אחת כמו שצריך, אבל זה כבר בליגה משלו, מבחינת "משחקי התגנבות".

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ספטמבר 2015, 19:01

התנין כתב:ועכשיו כשהתחלתם לשחק במשחק, אתם יכולים להרגיע אותי ולהגיד שבתול משחקי מטאל גיר לדורותיהם, כמוני, ייהנה מהמשחק?

לדעתי כן. תהיה פתוח לכל מני שטויות על טבעיות אבל חוץ מזה? המשחק הזה מאוד ישיר, רחוק מאוד מ-MGS4 שניסה לסגור קצוות מהסטוריה של 20 שנים של MGS.

לאסקין, אני חושב שזה תלוי מה. חיילים למשל חוזרים מחדש (חוץ מאשר המיוחדים. למשל התורגמן רוסית שחטפתי לא חזר, החיילים שהיו סביבו כן), מתכות לעומת זאת לא. אין לי מושג אם מכולות או כלי רכב חוזרים כי עדין אין לי בלונים שיכולים להרים אותם :)
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 ספטמבר 2015, 19:03

אבל אם פספסתי משהו - אני תמיד יכול לחזור אחר כך לאותה משימה ולקחת אותו? כי אני די רוצה להתקדם יחסית מהר, לשדרג, ואז לחזור ולעשות את המשימות שוב, כשאני חזק ומשודרג יותר, ולאסוף עוד ועוד דברים לבסיס :)
אני פשוט מפחד שיהיו לי ספוילרים אז בא לי להתקדם מהר :/

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 02 ספטמבר 2015, 19:18

לא מתכוונים למכור אותו בGMG? רק בארה"ב? איפה כולכם קניתם?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ספטמבר 2015, 19:53

Laskin כתב:אבל אם פספסתי משהו - אני תמיד יכול לחזור אחר כך לאותה משימה ולקחת אותו? כי אני די רוצה להתקדם יחסית מהר, לשדרג, ואז לחזור ולעשות את המשימות שוב, כשאני חזק ומשודרג יותר, ולאסוף עוד ועוד דברים לבסיס :)

שוב, זה לא "משימה", כל דבר נמצא ממש בעולם באזורים אמיתיים. אחרי משימה אתה יכול סתם להסתובב בעולם וללכת לכל מקום שקשור לכל משימה ולאסוף מה שבא לך. גם אם זה 30 שעות מאוחר יותר. האמת שאני כרגע מנסה לעשות את העבודה הכי טובה שאני יכול ואחרי שאני אקבל את הסוף הראשון, אני אחזור למשימות קודמות כדי להריץ אותן בציון גבוה עם כל הציוד האיכותי שיהיה לי (בכל זאת המשימה הראשונה תראה אחרת לגמרי עם בלונים משודרגים עד הסוף, נשקים שמורידים אנשים מקילומטר וחליפה שעושה אותי שקוף עם הQUIET שמסמנת לי את כל האוייבים באזור).

כמובן שיכול להיות שיש משימות שהן באזורים נפרדים לגמרי שלא קשורים שאי אפשר לגשת אליהם מהעולם הפתוח (כמו המשימה הלינארית בהתחלה למשל) אבל גם אותן אפשר לשחק פשוט מחדש עם הציוד החדש אם בא לך.

דודי, אני קניתי בEBAY קוד של NVIDIA ממישהו ב135 שקלים. אם אתה רוצה אני יכול לתת לך את השם של המוכר.

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 03 ספטמבר 2015, 15:21

DrKeo כתב:
Laskin כתב:אבל אם פספסתי משהו - אני תמיד יכול לחזור אחר כך לאותה משימה ולקחת אותו? כי אני די רוצה להתקדם יחסית מהר, לשדרג, ואז לחזור ולעשות את המשימות שוב, כשאני חזק ומשודרג יותר, ולאסוף עוד ועוד דברים לבסיס :)

שוב, זה לא "משימה", כל דבר נמצא ממש בעולם באזורים אמיתיים. אחרי משימה אתה יכול סתם להסתובב בעולם וללכת לכל מקום שקשור לכל משימה ולאסוף מה שבא לך. גם אם זה 30 שעות מאוחר יותר. האמת שאני כרגע מנסה לעשות את העבודה הכי טובה שאני יכול ואחרי שאני אקבל את הסוף הראשון, אני אחזור למשימות קודמות כדי להריץ אותן בציון גבוה עם כל הציוד האיכותי שיהיה לי (בכל זאת המשימה הראשונה תראה אחרת לגמרי עם בלונים משודרגים עד הסוף, נשקים שמורידים אנשים מקילומטר וחליפה שעושה אותי שקוף עם הQUIET שמסמנת לי את כל האוייבים באזור).

כמובן שיכול להיות שיש משימות שהן באזורים נפרדים לגמרי שלא קשורים שאי אפשר לגשת אליהם מהעולם הפתוח (כמו המשימה הלינארית בהתחלה למשל) אבל גם אותן אפשר לשחק פשוט מחדש עם הציוד החדש אם בא לך.

דודי, אני קניתי בEBAY קוד של NVIDIA ממישהו ב135 שקלים. אם אתה רוצה אני יכול לתת לך את השם של המוכר.

אני אשמח לקבל את השם של המוכר

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 03 ספטמבר 2015, 16:08

Yahel12 כתב:ראיתם שב IGN וגם בGamespot הוא קיבל 10?? לא יאמן.. הלוואי שיכולתי לדעת למה..

אני מרגיש שMGS לא ידידותי בכלל כלפי שחקנים חדשים לסדרה.. זה מרגיש כאילו אם לא שיחקת אף פעם את האבוד.. אני באמת מנסה להבין ממה ההתרגשות כי מן הסתם כול הגיימפליי מאוד מיוחד אבל אני מנסה להבין למה, לא יודע אם לקנות.. אף פעם לא שיחקתי mgs לצערי.

דווקא בעקבות הניסיון המאוד מצומצם שלי עם הסדרה (4 בלבד נכון להיום) אני יכול להגיד שאני לא יודע עד כמה זה נכון.
לפי מה שאני מבין 4 הוא דווקא המשחק הכי פחות ידידותי לחדשים (הוא אחרון כרונולוגית, מתאפיין בסרטוני מעבר מ-א-ו-ד ארוכים, ובאמת רואים עליו שהוא מלא בפלאשבקים וקריצות שלא הבנתי למשחקים הקודמים) ובכל זאת הצלחתי מאוד להנות ממנו בזמנו, וזה עוד בלי להכנס ללור בכלל (לא קראתי אפילו תקציר אחד אי שם ב2008).
למשחק היה פשוט גיימפלי מצוין (בעיקר אקט 1-2, השלישי היה מוזר והאחרונים כבר היו ממש קריצה אחת גדולה למעריצים שעברה לי מעל הראש, למרות שעדיין נהנתי) וכן יש שם איזשהו עלילה מלאה שמתחילה ונגמרת באותו המשחק.
ככה שגם אם קשה לעקוב אחרי כל הדמויות ומתי הם נפגשו, גם אם יש קריצות למעריצים שלא נבין אני עדיין חושב מהנסיון שלי שלא נכון להגיד שהוא עד כדי כך לא ידידותי לחדשים. עדיין יש שם גיימפלי נהדר, הפקה אדירה ועיצוב מאוד ייחודי ביחס לנוף המשחקים הסטנדרטי ששווה להתנסות במשחק שהוא "עד כדי כך טוב" גם אם לא תהנה מכל ה100% כמו מעריץ הדוק שידע להגיד לך באמצע הלילה כמה סנייק יש ומי זה כל אחד :)

בכל מקרה אני אתחיל כנראה היום את החמישי ובשמחה אתן רשמים כ(כמעט) בתול MGS.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2015, 16:20

ואני חייב לציין שאחרי 8 שעות הוא ידידותי לשחקן חדש בערך כמו MGS1 המקורי, אין כמעט כלום שמסתמך על העבר ב8 שעות הראשונות. כן יש כמה סצנות הזויות וצריך להיות מוכן ולזרום עם קצת על טבעי אבל אם באים עם ראש פתוח באמת שהעלילה שראיתי בנתיים היא אחלה כיף ולא תלויה במשחקי עבר. הגיימפליי פשוט מטורף ואפשר להעביר במשחק הזה גם 15 שעות בלי להתעסק בסיפור בכלל אם רוצים. אתמול שחקתי 4 שעות ולא ראיתי אפילו דקה אחת של סיפור חוץ מאשר קלטות שמצאתי ושמעתי בזמן שרכבתי על הסוס.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2015, 16:23

בתכל'ס 5 הוא משחק הארדקורי למדי יהל, מבחינת עלילה אתה יכול לשחק ב GZ ולהיות יחסית מוכן, אבל המשחק עצמו והמכניקות שלו, אם אין לך ניסיון גדול עם משחקי התגנבות ועם הסדרה, אז הוא כן יחסית "כבד", זה מרגיש ממש כמו סימולטור התגנבות בעולם פתוח עם הטאץ' המגניב של קוג'ימה, ואתה תצטרך להשקיע קצת זמן בללמוד אותו.

מבחינת גיימפליי ומכניקות הוא חלום, ויש לך הרבה מזה במשחק, הרבה יותר מעלילה, אבל אני לא יכול להגיד לך אם תהנה ואם תתחבר לסגנון הזה, אני חושב שהקושי שלך כשחקן חדש הוא בעיקר בגיימפליי ואם אתה אוהב התגנבות וכזו שהיא כבדה יחסית (זה לא בדיוק מקביל לאיזה קטע התגנבות ב TR שהוא ארקיידי ומהיר ואתה רץ ויורה בכולם עם הקשת שלך בכיף) אז לך על זה.

STICK, שיחקת ב GZ כבר?

KEO, תגיד אתה נוגע בניהול של ה MB, אתה מזיז חיילים ליחידות אחרות וכו'? מתי בדיוק אתה מתערב בזה ומאיזו דרגה של חיילים שווה לאסוף אותם לבסיס שלי?

ד"א אתמול ששיחקתי היתה משימה להתנקש באיזה קצין בכיר (זה לא ספוילר לא לדאוג) ובקשר גם רמזו שיש לו יכולות גבוהות, אז בקיצור משהו התפקשש וברחתי עם הגופה המעולפת שלו בג'יפ, ציפיתי שזה ייחשב כחילוץ אבל ברגע שיצאתי מאיזור המשימה והצלחתי אותה המשחק החשיב זאת כהתנקשות למרות שהתכוונתי להביא אותו לבסיס, ממש מבאס ואני מתלבט אם לעשות את זה שוב.
גם מרגיז לקבל ציון D על 2 משימות בגלל שבדרך אליהן היו לי התקלויות במחסומים כשלא הייתי זהיר מספיק ברכיבה, למרות שאת המשימה עצמה עשיתי בצורה סבירה, לא חשבתי שהקטעים הללו שבדרך נחשבים בשכלול הציון של המשימה :/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2015, 17:24

bling כתב:בתכל'ס 5 הוא משחק הארדקורי למדי יהל, מבחינת עלילה אתה יכול לשחק ב GZ ולהיות יחסית מוכן, אבל המשחק עצמו והמכניקות שלו, אם אין לך ניסיון גדול עם משחקי התגנבות ועם הסדרה, אז הוא כן יחסית "כבד", זה מרגיש ממש כמו סימולטור התגנבות בעולם פתוח עם הטאץ' המגניב של קוג'ימה, ואתה תצטרך להשקיע קצת זמן בללמוד אותו.

מבחינת גיימפליי ומכניקות הוא חלום, ויש לך הרבה מזה במשחק, הרבה יותר מעלילה, אבל אני לא יכול להגיד לך אם תהנה ואם תתחבר לסגנון הזה, אני חושב שהקושי שלך כשחקן חדש הוא בעיקר בגיימפליי ואם אתה אוהב התגנבות וכזו שהיא כבדה יחסית (זה לא בדיוק מקביל לאיזה קטע התגנבות ב TR שהוא ארקיידי ומהיר ואתה רץ ויורה בכולם עם הקשת שלך בכיף) אז לך על זה.

STICK, שיחקת ב GZ כבר?

KEO, תגיד אתה נוגע בניהול של ה MB, אתה מזיז חיילים ליחידות אחרות וכו'? מתי בדיוק אתה מתערב בזה ומאיזו דרגה של חיילים שווה לאסוף אותם לבסיס שלי?

ד"א אתמול ששיחקתי היתה משימה להתנקש באיזה קצין בכיר (זה לא ספוילר לא לדאוג) ובקשר גם רמזו שיש לו יכולות גבוהות, אז בקיצור משהו התפקשש וברחתי עם הגופה המעולפת שלו בג'יפ, ציפיתי שזה ייחשב כחילוץ אבל ברגע שיצאתי מאיזור המשימה והצלחתי אותה המשחק החשיב זאת כהתנקשות למרות שהתכוונתי להביא אותו לבסיס, ממש מבאס ואני מתלבט אם לעשות את זה שוב.
גם מרגיז לקבל ציון D על 2 משימות בגלל שבדרך אליהן היו לי התקלויות במחסומים כשלא הייתי זהיר מספיק ברכיבה, למרות שאת המשימה עצמה עשיתי בצורה סבירה, לא חשבתי שהקטעים הללו שבדרך נחשבים בשכלול הציון של המשימה :/

אני חושב שאתה מפחיד את יהל לשווא, אם הוא אוהב התנגנבות אז MGS5 יהיה חלום בשבילו זה הכל. היו אלף משחקי התגנבות בהסטוריה של הגיימינג, MGS5 הוא פשוט חלום מבחינת גיימפליי התגנבות.

בנושא ניהול MB, אמרתי כבר מקודם שהם עשו טעות ענקית עם זה שמילר אוטומטית שם את החיילים במחלקה שהוא רוצה (כן בלינג, אני יודע שאחרי זה אני יכול ללכת ולהזיז אותם) כך שMB מנהל בערך את עצמו ובסוף אין לך מושג מה יש לך ומה אין לך, אתה מרגיש מנותק מMB שלך. דווקא בPW זה היה נוח בהרבה. החיילים היו מגיעים לWAITING ROOM ואז היית שם אותם אחד אחד במחלקות שאתה רוצה. ככה הייתה לך שליטה מלאה. בעיקרון אני מזיז חיילים אם אני רוצה לחזק משהו ספציפי. לדוגמה רציתי להעלות את הR&D כי רציתי כבר את המשקפת שמנתחת את איכות של החיילים בשטח אז חפשתי חבר'ה ממחלקות אחרות שיש להם יכולות R&D טובות והעברתי למחלקת R&D. כל ההשמה האוטומטית הזאת מפגרת לגמרי, זה כמו שבוויצ'ר אוטומטית יזרקו לך אבנים לתוך חרבות וישימו לך ביד את החרב שבא להם. זה לא עובד ככה, אני רוצה לנהל את זה לבד, מה העומס הגדול על השחקן לפזר 5 חיילים בין המחלקות? מי שרוצה שיבחר באוטומטי, לי זה לא מתאים. בנושא מתי כדאי לחטוף חיילים, ככל שתתקדם במשחק תראה חיילים טובים יותר כך שלדעתי פשוט תאסוף את הכי טובים שאתה רואה (אם יש להם דרוג C במשהו כנראה שאתה צריך לחטוף אותם). ברגע שהמבנים שלך יתחילו להתמלא תפטר את הפחות טובים כדי לפנות מקום לטובים יותר. תמיד תזכור שאפשר להרחיב את המחלקות ולבנות עוד :)

אגב, גיליתי שעל הSIDE OPS אין ציונים שזה פשוט מעולה. זה נותן לי אופציה להשתמש ולהנות עם הנשקים הקטלניים ולעשות שטויות, כזה כיף. אתמול שמתי C4 בכל רחבי בסיס בכל מני נקודות אסטרטגיות, התרחקתי לגבעה ופוצצתי אותם אחד אחד. גם הדבקתי לג'יפים ופוצצתי אותם בזמן שחיילים נהגו בהם וכדומה, כל כך כיף :)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 03 ספטמבר 2015, 18:08

bling כתב:STICK, שיחקת ב GZ כבר?

לא
הכוונה היא שאני אתחיל אותו היום.. אני פשוט לא מצליח לא להתייחס אליהם כאותו משחק :)
מבחינתי GZ הוא השלב הראשון של TPP

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2015, 18:18

כן, רק שהם יצאו בהפרש של שנה וחצי וזה מרגיש ככה :)
באמת שאל תקח דוגמה מGZ, הוא דחוס ולא נותן לך באמת אפשרויות פעולה מעניינות. הוא סגור ולא מעניין, זה ממש לא MGS5. ההפרש בין GZ לMGS5 יותר גדול מרוב ההמשכים המודרנים שיוצאים כל שנתיים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2015, 18:59

המשחק אגב שומר על ממוצע 95 גם אחרי 30 ביקורות. מעניין למה לא יצאו יותר בנתיים, כבר ה3 לחודש והוא בשוק כבר ימים. יש לי הרגשה שאלה אם FO4 באמת יפציץ, יהיה לו הממוצע הגבוה השנה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 03 ספטמבר 2015, 19:16

קונאמי ממש מחזיקה את המפתחות לגרסת ה PC קרוב לחזה...אפילו באתרי מפתחות מפוקפקים המחיר גבוה מאוד יחסית.

ובנוגע לממוצע, לא כ"כ היה לי ספק,אחרי gz וכל מה שראיתי עליו, ידעתי שהוא יהיה מטורף.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 03 ספטמבר 2015, 19:31

DrKeo כתב:כן, רק שהם יצאו בהפרש של שנה וחצי וזה מרגיש ככה :)
באמת שאל תקח דוגמה מGZ, הוא דחוס ולא נותן לך באמת אפשרויות פעולה מעניינות. הוא סגור ולא מעניין, זה ממש לא MGS5. ההפרש בין GZ לMGS5 יותר גדול מרוב ההמשכים המודרנים שיוצאים כל שנתיים.

כן זה קצת בורח לי מהראש בגלל שלמרות שמדובר במשחק עצום עם הייפ מטורף שמדברים עליו שנים ההתעניינות שלי בו התחילה פחות או יותר אתמול :)
ככה שמבחינתי GZ ו TPP שניהם יצאו ברגע שקניתי אותם, אתמול.. בכל מקרה אל תדאג גם אם אני אשתעמם לגמרי מGZ אני לא עומד לזרוק את ה50$ של TPP בלי לתת לו כמה שעות לפחות.
בקשר למחיר, אני לא זוכר דבר כזה בשנים האחרונות. ועוד אחרי הוויצר ובאטמן שנמכרו ב60% הנחה עוד בפרה אורדר מאתרים לגיטימיים לגמרי? מרגיש כל כך מוזר להתייחס למשחק שפשוט נמכר בלי הוזלה בימים הראשונים שלו, אבל זה באמת מוזר בנוף העכשווי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2015, 19:56

Klayman כתב:קונאמי ממש מחזיקה את המפתחות לגרסת ה PC קרוב לחזה...אפילו באתרי מפתחות מפוקפקים המחיר גבוה מאוד יחסית.

ובנוגע לממוצע, לא כ"כ היה לי ספק,אחרי gz וכל מה שראיתי עליו, ידעתי שהוא יהיה מטורף.

אנחנו מפספסים אחד את השני בסטים כל הזמן...

סטיק, אין לי ספק שתהנה גם מGZ, פשוט שחק את המשימה האחת הבודדת שצריך לשחק שם (אם אתה חורש ברמות אחרות זה שעתיים) ואחרי שתסיים אותה תעשה בתפריט הראשי "Upload save" כדי שיהיה לך את הבונוסים בMGS5.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2015, 20:46

DrKeo כתב:
bling כתב:בתכל'ס 5 הוא משחק הארדקורי למדי יהל, מבחינת עלילה אתה יכול לשחק ב GZ ולהיות יחסית מוכן, אבל המשחק עצמו והמכניקות שלו, אם אין לך ניסיון גדול עם משחקי התגנבות ועם הסדרה, אז הוא כן יחסית "כבד", זה מרגיש ממש כמו סימולטור התגנבות בעולם פתוח עם הטאץ' המגניב של קוג'ימה, ואתה תצטרך להשקיע קצת זמן בללמוד אותו.

STICK, שיחקת ב GZ כבר?

אני חושב שאתה מפחיד את יהל לשווא, אם הוא אוהב התנגנבות אז MGS5 יהיה חלום בשבילו זה הכל. היו אלף משחקי התגנבות בהסטוריה של הגיימינג, MGS5 הוא פשוט חלום מבחינת גיימפליי התגנבות.

בנושא ניהול MB, אמרתי כבר מקודם שהם עשו טעות ענקית עם זה שמילר אוטומטית שם את החיילים במחלקה שהוא רוצה (כן בלינג, אני יודע שאחרי זה אני יכול ללכת ולהזיז אותם) כך שMB מנהל בערך את עצמו ובסוף אין לך מושג מה יש לך ומה אין לך, אתה מרגיש מנותק מMB שלך. דווקא בPW זה היה נוח בהרבה. החיילים היו מגיעים לWAITING ROOM ואז היית שם אותם אחד אחד במחלקות שאתה רוצה. ככה הייתה לך שליטה מלאה. בעיקרון אני מזיז חיילים אם אני רוצה לחזק משהו ספציפי. לדוגמה רציתי להעלות את הR&D כי רציתי כבר את המשקפת שמנתחת את איכות של החיילים בשטח אז חפשתי חבר'ה ממחלקות אחרות שיש להם יכולות R&D טובות והעברתי למחלקת R&D. כל ההשמה האוטומטית הזאת מפגרת לגמרי, זה כמו שבוויצ'ר אוטומטית יזרקו לך אבנים לתוך חרבות וישימו לך ביד את החרב שבא להם. זה לא עובד ככה, אני רוצה לנהל את זה לבד, מה העומס הגדול על השחקן לפזר 5 חיילים בין המחלקות? מי שרוצה שיבחר באוטומטי, לי זה לא מתאים. בנושא מתי כדאי לחטוף חיילים, ככל שתתקדם במשחק תראה חיילים טובים יותר כך שלדעתי פשוט תאסוף את הכי טובים שאתה רואה (אם יש להם דרוג C במשהו כנראה שאתה צריך לחטוף אותם). ברגע שהמבנים שלך יתחילו להתמלא תפטר את הפחות טובים כדי לפנות מקום לטובים יותר. תמיד תזכור שאפשר להרחיב את המחלקות ולבנות עוד :)

אגב, גיליתי שעל הSIDE OPS אין ציונים שזה פשוט מעולה. זה נותן לי אופציה להשתמש ולהנות עם הנשקים הקטלניים ולעשות שטויות, כזה כיף. אתמול שמתי C4 בכל רחבי בסיס בכל מני נקודות אסטרטגיות, התרחקתי לגבעה ופוצצתי אותם אחד אחד. גם הדבקתי לג'יפים ופוצצתי אותם בזמן שחיילים נהגו בהם וכדומה, כל כך כיף :)

מה אמרתי לו שלא מדוייק?
הוא אומר שהוא לא מבין מה מיוחד בגיימפליי, זה נשמע אולי שהוא לא מתחבר להתגנבות, אמרתי לו שזה התגנבות יחסית הארדקורית, האויבים רואים למרחקים וצריך לנוע באיטיות (אם כמובן משחקים בשביל לא להתגלות, אפשר גם כאקשן והאקשן שלו מצויין בשביל הז׳אנר אבל לא בטוח שמספיק בשביל שישחקו אותו נטו ככזה), זה לא קטע התגנבות ב TR שהאויב באופן נוח תמיד עם הגב אליך והם חצי חירשים ועיוורים ולך יש קשת עם מליון חצים שלא שומעים ואין צורך להסתיר גופות כי הם בקושי מפטרלים, זה משחק התגנבות יחסית כבד, מה לא נכון פה?

בקשר ל MB,אני משער שהם לא רצו להטריח אנשים יותר מדי עם זה, שהבסיס יתפקד בצורה סבירה גם בלי שתזיז חיילים בצורה אופטימלית, לי אישית גם לא היה כח עכשיו לנסות לבדוק איפה כדאי לשים כל חייל ואיך זה ישפיע על הדרגה, סכ״ה פתרון טוב, הם לא מנעו ממך ניהול ולא חפרו לאחרים.

ד״א יצא לך לפגוש בטבע
ספויילר: הצג
דוב?
, ניסיתי להרדים אותו ויריתי בו איזה 10 כדורים והוא לא מצמץ, הוא רדף אחרי וכבר הסתלקתי אבל מעניין אם יש כדורים חזקים יותר שיכולים להרדים אותו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2015, 21:05

אין לי בעיה שיתנו סידור אוטומטי (יש גם כפתור שם אגב שמארגן לך את כל האנשים מחדש לפי המצב הנתון באותו רגע), פשוט לא ברור לי למה כופים עלי סידור אוטומטי ולא נותנים לי את האופציה לכבות את זה. ברור שאין לך כוח לבדוק מי איפה, למה שתעבור על רשימה של 100+ חיילים ותבין לאיפה בא לך להזיז את מי? ואחרי שעה שהבאת עוד 10 או 20 חיילים שוב לעבור על רשימה של 100+ חיילים כשאין לך מושג איפה שמו את מי? הרי בחיים לא תעשה את זה וזאת גם הסיבה שמאבדים שליטה על MB.

אם היו נותנים לך לסדר לבד, כל מה שהיית צריך זה לסדר כמה חיילים בודדים אחרי כל משימה איפה שאתה רוצה להשקיע. אני אומר את זה מנסיון מPW, זאת מערכת הרבה יותר טובה. ברגע שאתה מסדר אותם לבד אתה שם יותר לב איזו דרגה כל מודול ואיפה אתה צריך יותר חיילים. ברגע שהוא מסדר לך אוטוממטית, אם יש חייל שיש לו דרוג C גם בבניה וגם בR&D ואתה ממש רוצה להעלות את הR&D איך אתה יודע שמילר ישים לך את החייל בR&D ולא בבניה? כי אני עברתי על החיילים שלי אתמול והוא עשה לי את זה בכמה וכמה חיילים. הוא פשוט זורק לך את החייל במודול שהוא הכי חזק בו אבל זה לא תמיד המודול שאתה רוצה שהוא יהיה בו וברגע שיש בלגן של 100+ חיילים מפוזרים אין לך כבר מושג מי איפה.

וכן, גם אני כשלתי בלהרדים את הדוב. ככל שמשדרגים נשקי הרדמה הם יותר חזקים אז אולי אפשר לעשות את זה עם החזקים יותר (כלומר בטוח, יש לך גן חיות). גם אם היינו מצליחים להרדים אותו נדמה לי שממילא בלונים לא משודרגים לא מסוגלים להרים אותו, אם אני לא טועה היה כתוב בעמוד פיתוח שלהם שהם מרימים רק חיות קטנות ו-MEDIUM אבל אולי אני טועה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2015, 21:13

בקשר לסידור חיילים, חיילים חדשים שהבאת מסומנים בעיגול קטן ליד השם שלהם ככה שאין סיבה שתאבד כיוון יותר מדי, אחרי משימה תעבור על הרשימה ואלו שעם עיגול קטן ליד השם תסדר כרצונך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ספטמבר 2015, 21:22

האמת שבאמת לא ידעתי למה יש עיגול ליד חלק, נחמד לדעת :)
חבל שכמו כלב אני צריך לעבור על כולם ולסדר מחדש במקום שיהיו בחדר המתנה כמו בPW ובכלליות לא ברור לי למה יש בכלל חדר המתנה אם מסדרים לך אוטומטית אותם. נראה לי שעכשיו בסוף כל משימה אני הולך להעביר לחדר המתנה את כל החדשים ולסדר אותם כאילו לא סדרו לי אותם מראש. HARD CORE!

אגב, גילת כבר איך אתה מקבל אספקה מחדש? כי אתה פשוט צריך להזמין משלוח. גם נשקים חדשים או חליפות אתה יכול להזמין בזמן משימה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 ספטמבר 2015, 21:55

כן זה שטויות, הוא פשוט לא הביא לי בפעם הראשונה שהציגו לי את זה, איך שהגעתי למשימה האופציה היתה זמינה, אני גם אוהב ב MB כשאני מפתח משהו לבקש שיצניחו את זה על הראש של החיילים שלי שעומדים מולי בהצדעה שלוש שעות, גם כל פעם כשמתעללים בהם הם מודים לך סטייל ה minions של טיילר דרדין במועדון קרב אז למה לא :)

Yahel12
Warrior

הודעהעל ידי Yahel12 » 04 ספטמבר 2015, 10:47

נדב תן לי את השם של המוכר שממנו קנית בזול בבקשה

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 04 ספטמבר 2015, 11:00

רשמים נפלאים, נדב. ממש מדהים. אפילו מגדירים אותו משחק ההתגנבות הטוב ביותר אי־פעם. המשחק נשלח אליי לפני יומיים.

אז איזה משחק טוב יותר, לדעתכם? MGS5 או Witcher 3 (אחרי כל השיפורים)? :)
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 04 ספטמבר 2015, 11:39

טוב אז התחלתי אותו אתמול בלילה בשעה טובה :)
קודם כל מאוד נהנתי מGZ, אבל אני מאמין שרשמים על משחק בן שנה וחצי לא מאוד מעניינים..
בTPP סיימתי רק את הפרולוג (הדי ארוך יש לציין) וכבר נעצמו לי העיניים אז עצרתי, אבל וואו איזה מוזר זה היה :)
זה היה השלב הכי over the top ששיחקתי אי פעם, כשתיארתם את זה כ"שלב מסדרון בסגנון של COD" לא חשבתי שמדובר בCOD על סטרואידים לאורך שעה שלמה בלי עצירות.
אבל כמובן שנהנתי כי הוא עשוי נהדר, וגם כי יש שם טיזינג לקרבות בוס עתידיים (אחד הדברים שאהבתי בMGS4 היו הקרבות בוס המוזרים, וכאן הוויב היה מאוד דומה).
אז זהו היום סוף סוף אתחיל את המשחק האמיתי ואחזור לספר עד כמה הוא ידידותי או לא למי שלא שיחק בכל הסדרה.

אגב, הדמות של ההוא שמגיע איתך לאפגניסטן (ברח לי השם שלו..) הוא לא מישהו חשוב מהעבר נכון? לא ראיתי תיאור שלו בשום תקציר שעברתי עליו

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 04 ספטמבר 2015, 12:03

רונן, אני עדיין לא יכול לענות לשאלה שלך כי ההתקדמות שלי במשחק אפסית אבל מבחינת גיימפליי ומכניקות זה לא בר השוואה בכלל, MGS5 טוב יותר בהפרש גדול, כמובן אבל שמשחק מורכב מעוד גורמים ולוויצ'ר יש את היתרונות שלו, בקיצור צריך לשחק יותר ובעיקר להיות טוב, כי אני כל הזמן מפשל ב MGS5 ומרגיש נוב :/

STICK, כמובן שהאיש הזה חשוב, מדובר ב
OCELOT
והוא דמות מפתח לאורך כל הסדרה, במידה ושיחקת ב MGS4 ואני יודע שלא ממש הבנת הרבה אבל הוא היה שם
הרע הראשי שנלחמת נגדו כסוליד סנייק על הספינה בסוף, קראו לו שם LIQUID OCELOT כי הוא ניסה להתחזות לליקוויד בשלב מסויים בסדרה בעזרת כל מני אמצעים פסיכולוגיים וטכנולוגיים אך בסוף האישיות של ליקוויד השתלטה עליו ויצאה משליטה, בעיקרון הוא ידוע משלב מסויים ב LORE כמי שנאמן ל BIG BOSS (ב MGS3 כש BB היה חלק מיחידת ה FOX תחת פיקודו של ZERO הוא נלחם נגד OCELOT שהיה כביכול בצד השני, אחרי זה הם התאחדו) אבל הוא נחשב לדמות לא צפויה שעושה בערך מה שהוא רוצה, סוכן משולש, מרובע, מה שתרצה :)

והפרולוג של MGS5 זה משהו שלא כל כך אופייני לקוג'ימה, בדר"כ הוא היה עושה סרטון מעבר שהיה מראה כל מה שקורה שם בערך (רק בטח באופן יותר בומבסטי כי בכל זאת גיימפליי לא יכול להשתוות בדיוק לסרטון מעבר טהור שהוא יכול להתפרע איתו בחופשיות בלי לדאוג למכניקות), זה כאילו הוא לקח כמה שיעורים מנוטי דוג ומשלל מפתחים אחרים על איך ליצור שלב סינמטי שכזה ואפשר לאמר שהוא התעלה על כמעט כולם בסגנון הזה :)

אבל בסופו של דבר לא הייתי רוצה שכל MGS יהיה בסגנון שכזה או אפילו בסגנון של הישנים הלניארים, בדיעבד אני שמח על הכיוון שהלכו איתו, זה מרגיש כמו אבולוציה נדרשת לסדרה, לפחות כרגע כשלא נמאס לי מזה עדיין :)
נערך לאחרונה על ידי bling ב 04 ספטמבר 2015, 12:10, נערך 4 פעמים בסך הכל.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים