אוקיי, אני פשוט לא מסכים איתך על רמת ההפקה של ביונטה 2 - בלי הכיס של נינטנדו המשחק הזה לא היה קיים למרות שהראשון מכר מעל 2 מיליון (אז כנראה שלא מדובר בהפקה זולה אם זה לא היה כדאי כלכלית לסגה), והוא אומנם לא נראה כמו מריו קארט 8 ולא מדובר באיזה הישג טכני, אבל בהתחשב שהוא על חומרה מוגבלת לזמנה שלא יודעת להתמודד עם אנטי אליסינג פשוט ושעל המסך קורים יותר דברים מהמשחק הממוצע, הסטייל, הסינמטיות, האנימציות, הזרימה שלהם, כאשר הוא רץ ב 60fps רוב הזמן, זה נראה די מצויין לדעתי, אבל אני מבין שיש לנו סדרי עדיפויות שונים. אבל בוודאי שלא מסכים על הסקופ שלו - משחק שרק בחצי שעה הראשונה שלו יש יותר סט פיס ממשחקים שלמים לפעמים, יעני אתה אשכרה נלחם על מטוס, רכבת ועם כל מיני יצורי ענק בגודל של בניין רק בפרולוג.. שלא נדבר על עומק במערכת קרב שאין כמעט לאף משחק (אפילו סתם אפשר לספור כמות אנימציות בלתי נגמרת בשביל להתרשם מרמת ההשקעה), הוא לא מוגבל לדעתי בשום צורה מהבחינה הזאת, יש בו כל כך הרבה גיוון מלהפוך לפנתר ולקפוץ על פלטפורמות ללשחק בשלב מחווה לסטאר פוקס.. אגב, הכי חשוב, הוא הרבה הרבה יותר כיף לשחק ממשחק כמו ביושוק לדעתי

(שהוא דווקא אהוב עלי מאוד בגלל אלמנטים אחרים בעיקר) והכיף הזה באופן כללי, הגיימפלי, הדיוק בשליטה, היצרתיות הוא למה למשל מריו גלקסי 2 נחשב לאחד המשחקים הכי טובים בכל הזמנים למרות שהוא רץ ב 480p בשנת 2010, ולמרות זאת הוא ללא ספק בעיני רוב האנשים לדעתי נחשב למשחק AAA.
בגלל זה לדעתי ההגדרה ה"מילונית" למה זה AAA או מזה אינדי לא כוללות גרפיקה כי זה דבר מאוד סובייקטיבי. תקציב, גודל צוות פיתוח, ציונים, מכירות - אלה דברים שיותר קל למדוד.
ואיזה סינגל נטו של 10 שעות בהפקת ענק יצא השנה? כל משחק סינגל ששיחקתי השנה היה בין 25 שעות מינמום עם כל מיני תוכן צד שלא נגעתי לאיזה 150 (או כמה שעות שלא שיחקתי בוויצר), הכל עולם פתוח היום.
עריכה: בעצם היה Wolfenstein: The New Order אבל אני זוכר שדיברו עליו שהוא יצא שזה די נדיר שיוצא משחק מהסוג שלו היום, בלי מולטי בלי קו-אפ בלי כלום.