DrKeo כתב:יש לסוני מסמך מאוד מפורט שאוסר לנטוש את הפס4 ובנוסף יש לה בסיס משתמשים של 50 מליון עד שהניאו יוצאת, לנטוש את הבסיס הזה יהיה מאוד טפשי.
Uncle Pey'j כתב:DrKeo כתב:יש לסוני מסמך מאוד מפורט שאוסר לנטוש את הפס4 ובנוסף יש לה בסיס משתמשים של 50 מליון עד שהניאו יוצאת, לנטוש את הבסיס הזה יהיה מאוד טפשי.
החשש שלי הוא לא נטישה במובן של "מעכשיו משחקים צד א' AAA יוצאים רק לניאו" אלא יותר בכיוון של "השקענו בעיקר בגרסאת הניאו,החבר'ה של גרסאת הבסיס יצטרכו להסתפק בגירסא עם בעיות פריימים וLow res,גם ככה הרוב המכריע של היוזר בייס לא ישים לב".
ראיתי שזה לא עלה ולמרות שמדובר באיחור של שבועיים שמעתי אתמול את כל מה שדלף לגבי הNeo מעבר למפרט הטכני, וזה לא פחות מעניין:
שני מוצרים - Neo וBase.
1) כל משחק החל מהראשון לספטמבר השנה מחויב לכלול Day one patch שכולל גרסאת Neo.
2) כל משחק החל מה-29 לאוקטובר מחויב להיות מפותח לNeo ללא צורך בPatch.
3) אנצ'רטד 4 כנראה יגיע בדיעבד לגרסאת Neo, יוצג בE3 עם 60 פריימים.
4) אסור לכלול יכולות רק לNeo, אם לדוגמא רוצים לעשות מולטי של 16 שחקנים לNeo ו8 לBase, אסור. מוד מיוחד שקשה לפתח לBase בגלל מגבלות מערכת? אסור. אם רוצים לכלול Split screen לNeo וכלום לBase, אסור. המקרה היחיד שמותר זה רק בSplit screen לוקאלי - אם יש כפול בBase מותר ארבע בNeo, אם 4 בBase מותר 8 Neo.
5) משחקים חייבים לעמוד בקריטריון איכות לBase, אין דבר כזה גרסה שלא מתפקדת על הפס4 (כמו Hyrule warrior ל3ds) המקורית כאשר כל המשאבים מושקעים בNeo, למעשה הPS4 המקורית תחזיק את הNeo מאחור כמן צוואר בקבוק.
6) מותר שדרוג פריימים.
7) שדרוג Fidelity לא ברור אם מותר ועד כמה.
8) סוני הולכים להיות מאוד מעורבים בבקרת איכות כדי להבטיח את אי הפגיעה בBase.
9) הכרטיס מסך חלש מה-980, המעבד חזק רק במעט, אין שדרוג בנפח הזיכרון, סוני הצליחו לשחרר עוד חצי ג'יגה מידיי מערכת ההפעלה לuser.
10) אין 4k native, אפסקייל בלבד. לא שמשהו דימיין כאשר גם שלושה 980 בקושי מריצים את The witcher ב4k.
Uncle Pey'j כתב:swiss - אין מקום להשוואה.. שם היה מדובר במעבר דור. פה זה ריפרש בתוך אותו דור - משחקים פעלו בדיוק באותו אופן על ה-360 הראשון ועל ה360 סלים האחרון שיצא. כאן זה לא המצב.
Kazz כתב:הקטע הוא שברור שהמשחק הראשון שגרסת הבסיס שלו תהיה רעה ישמש כדוגמה לתרחיש הגרוע ביותר ע"י אילו שלא רוצים עדכוני חומרה מתגלגלים. התשובה לכך היא להצביע על משחקי פס4 קיימים שרצים רע כמו יוניטי, פולאאוט 4, JC3, הומפרונט ואחרים.
DrKeo כתב:Kazz כתב:הקטע הוא שברור שהמשחק הראשון שגרסת הבסיס שלו תהיה רעה ישמש כדוגמה לתרחיש הגרוע ביותר ע"י אילו שלא רוצים עדכוני חומרה מתגלגלים. התשובה לכך היא להצביע על משחקי פס4 קיימים שרצים רע כמו יוניטי, פולאאוט 4, JC3, הומפרונט ואחרים.
זה גם בדיוק מה שיקרה, תמיד יוצאים משחקים שרצים חרא ומי שמתנגד לניאו באמת יקפוץ עליהם כמו חיית טרף. כבר יש לי השערה מה יהיה המשחק, FFXXV. אומרים שהוא רץ די רע על הפס4, הוא יוצא ממש קרוב לניאו כך שהוא בטח יקבל גרסת ניאו ואז המתנגדים יקפצו "הנה! סקוואר דפקה את כולנו" כי הגרסה שלהם תרוץ ב20FPS.
דודי, אין בספציפיקציות של סוני שום דבר שאומר שצריך שגרסת הפס4 צריכה להיות בFPS מסויים או ברזולוציה מסויימת. בקלות מפתחים יכולים לעשות גרסת ניאו ב1080P וגרסת פס4 ב720P או גרסת ניאו ב60FPS כשגרסת הפס4 בקושי מצליחה לשמור על 30. אין שום דבר במסמך שמונע את זה, המניעות היחידות שקיימות הן מינימום 1080P למשחקי ניאו (שזה מצחיק, אם יצא אורדר 2 יאסרו על הגישת 900P שלהם?) ומינימום 30FPS למשחקי ניאו. כמובן שבנוסף אסור הבדלים במולטי אבל מולטי זה לא פאקטור, אני לא מכיר משחק מולטי עם FPS לא יציב בקונסולות, זה ממש GAME BREAKER.
DrKeo כתב:מאיפה אתה מביא את הדברים האלה? המסמך הודלף על ידי GB והם אומרים במפורש שאין שום חוק רזולוציה לגבי הפס4 המקורית או FPS על הפס4 המקורית, רק הניאו.
DrKeo כתב:אני פשוט מסרב להאמין שהוא אשכרה יוצא השנה. אם גם GT, גם TLG וגם אנצ'רטד יצאו השנה אז יש לסוני ממש אחלה של שנה.
idan כתב:TLG ב 2016 ?
אין לי כוח להקפיץ תרדים אבל נו, אמרתי לכם...
אחרי זה ו 93 לאנצרטד עושה רושם שאני על הגל
DrKeo כתב:עדין. הכל תלוי מה יצא מהם בסוף, יכול להיות שTLG יהיה משהוא מטורף לגמרי למרות שממה שראינו ממנו בE3 שנה שעברה הוא נראה כמו משחק PSN.
DrKeo כתב:idan כתב:TLG ב 2016 ?
אין לי כוח להקפיץ תרדים אבל נו, אמרתי לכם...
אחרי זה ו 93 לאנצרטד עושה רושם שאני על הגל
אין התערבות כזאת בנושא התערבויות אבל אם היינו פותחים התחערבות כזאת, עדין הייתי מהמר על TLG לא ב2016. פשוט לא קונה את זה כי המפתחים עצמם לא נשמעים בטוחים בזה ואפילו כשהם בטוחים הם מפספסים את התאריך יציאה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 26 אורחים