PS4 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

kririn
Sage

Re: PS4 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי kririn » 24 מאי 2016, 23:46

רלוונטי מבחינת המעבר ,שהGBC יצא ,הGB פוקט מכר בכמויות גדולות בעיקר בגלל פוקימון
הטרוף של פוקימון היה בהתחלה עוד
והיה בסיס משתמשים גדול ,ובכל זאת עשו את המעבר לGBC ,כולל מעבר הדרגתי לחוסר תמיכה בדור הקודם

זה הדבר הקרוב ביותר בהיסטוריה של הקונסולות ,לNEO ,שאנחנו יכולים לדבר אליו ,כולל לדעת מה קרה
גם הN3DS מצב דומה ,אבל זה עדין בתהליך

אתה טוען ,שהתמיכה תיהיה לאורך חיים ,אני פשוט לא חושב ככה ,מודל של קונסולה משודרגת פעם בשנתים שלוש ,פשוט לא מתאימה לזה
אני כן חושב שתיהיה תמיכה 100% בשנה הראשונה ,אבל בשניה ,כבר 95 אחוז ,ובשלישית צניחה גדולה בתמיכה

פשוט אלו לא דברים שיגידו לציבור הקונים
אני לא רואה מצב שהPS4 תחזיק כמו הPS3 בשוק ,גם עם תמכור יותר יחידות ,וזה בגלל המעבר לשדרוגים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2016, 00:21

אין שום דבר דומה לניאו בהסטוריה של הקונסולות, גם לא הN3DS. הגיימבוי צבע היה סוג של יורש, היו לו משחקים בלעדיים מן הסתם, כנ"ל על הADVANCE.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 25 מאי 2016, 11:53

DrKeo כתב:יש לסוני מסמך מאוד מפורט שאוסר לנטוש את הפס4 ובנוסף יש לה בסיס משתמשים של 50 מליון עד שהניאו יוצאת, לנטוש את הבסיס הזה יהיה מאוד טפשי.

החשש שלי הוא לא נטישה במובן של "מעכשיו משחקים צד א' AAA יוצאים רק לניאו" אלא יותר בכיוון של "השקענו בעיקר בגרסאת הניאו,החבר'ה של גרסאת הבסיס יצטרכו להסתפק בגירסא עם בעיות פריימים וLow res,גם ככה הרוב המכריע של היוזר בייס לא ישים לב".

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 25 מאי 2016, 12:40

נו אבל זה קרה דור שעבר גם בלי הניאו אז....
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 25 מאי 2016, 12:46

Uncle Pey'j כתב:
DrKeo כתב:יש לסוני מסמך מאוד מפורט שאוסר לנטוש את הפס4 ובנוסף יש לה בסיס משתמשים של 50 מליון עד שהניאו יוצאת, לנטוש את הבסיס הזה יהיה מאוד טפשי.

החשש שלי הוא לא נטישה במובן של "מעכשיו משחקים צד א' AAA יוצאים רק לניאו" אלא יותר בכיוון של "השקענו בעיקר בגרסאת הניאו,החבר'ה של גרסאת הבסיס יצטרכו להסתפק בגירסא עם בעיות פריימים וLow res,גם ככה הרוב המכריע של היוזר בייס לא ישים לב".

לא, סוני החמירה את הדרישות מאחורי פיתוח לשתי הגרסאות והם יהיו מוערבים אישית בQA של כל אחד, לא יקרה מה שקרה לדוגמא בHyrul ב3DS. כתבתי על זה כמה עמודים קודם.

הנה מה שכתבתי:
ראיתי שזה לא עלה ולמרות שמדובר באיחור של שבועיים שמעתי אתמול את כל מה שדלף לגבי הNeo מעבר למפרט הטכני, וזה לא פחות מעניין:
שני מוצרים - Neo וBase.
1) כל משחק החל מהראשון לספטמבר השנה מחויב לכלול Day one patch שכולל גרסאת Neo.
2) כל משחק החל מה-29 לאוקטובר מחויב להיות מפותח לNeo ללא צורך בPatch.
3) אנצ'רטד 4 כנראה יגיע בדיעבד לגרסאת Neo, יוצג בE3 עם 60 פריימים.
4) אסור לכלול יכולות רק לNeo, אם לדוגמא רוצים לעשות מולטי של 16 שחקנים לNeo ו8 לBase, אסור. מוד מיוחד שקשה לפתח לBase בגלל מגבלות מערכת? אסור. אם רוצים לכלול Split screen לNeo וכלום לBase, אסור. המקרה היחיד שמותר זה רק בSplit screen לוקאלי - אם יש כפול בBase מותר ארבע בNeo, אם 4 בBase מותר 8 Neo.
5) משחקים חייבים לעמוד בקריטריון איכות לBase, אין דבר כזה גרסה שלא מתפקדת על הפס4 (כמו Hyrule warrior ל3ds) המקורית כאשר כל המשאבים מושקעים בNeo, למעשה הPS4 המקורית תחזיק את הNeo מאחור כמן צוואר בקבוק.
6) מותר שדרוג פריימים.
7) שדרוג Fidelity לא ברור אם מותר ועד כמה.
8) סוני הולכים להיות מאוד מעורבים בבקרת איכות כדי להבטיח את אי הפגיעה בBase.
9) הכרטיס מסך חלש מה-980, המעבד חזק רק במעט, אין שדרוג בנפח הזיכרון, סוני הצליחו לשחרר עוד חצי ג'יגה מידיי מערכת ההפעלה לuser.
10) אין 4k native, אפסקייל בלבד. לא שמשהו דימיין כאשר גם שלושה 980 בקושי מריצים את The witcher ב4k.

דרך אגב, עוד שנתיים שלוש, כאשר סוני תצא עם פס5 זה היה הנקודה האמיתית לנטישה של הפס4 הבסיסית (אולי לא לNeo).
נערך לאחרונה על ידי Death_119 ב 25 מאי 2016, 12:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 25 מאי 2016, 12:46

swiss - אין מקום להשוואה.. שם היה מדובר במעבר דור. פה זה ריפרש בתוך אותו דור - משחקים פעלו בדיוק באותו אופן על ה-360 הראשון ועל ה360 סלים האחרון שיצא. כאן זה לא המצב.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 מאי 2016, 13:37

כן אבל משחקים בסוף הדור כבר פעלו ככה-ככה על כל הקונסלות, אז זה לא ממש משנה אם תיהיה להם גרסה שעובדת חלק וגרסה שעובדת כמו כל סוף דור.
למשל TLOU, הוא יצא ורץ בצורה מאוד בעייתית על הPS3 (והPS3 slim כמובן). אם לצורך העניין TLOU2 יוצא בסוף הדור, ירוץ ב20fps על הPS4 בדיוק כמו בסוף הדור הקודם אבל תיהיה לו גרסה נוספת שתרוץ ב30fps ואולי גם 1080p, זה באמת כזה בעייתי?
כלומר אני חושב שמה שסוני עושים כאן הוא בסדר ושהדור הקודם מלמד שבסוף הדור האלטרנטיבה היא משחקים שרצים בצורה בעייתית ללא יוצא מן הכלל, לעומת מצב חדש שבו תיהיה לאותם המשחקים בדיוק גם גרסה שכן רצה חלק.

אני חושב שגם הטענה של המתנגדים מהצד השני על זה שהPS4 תחזיק את הNEO מאחור ותיהיה צוואר בקבוק היא די סתמית. בדיוק כמו שלכל אורך כל דור קונסולות החומרה נשארת במקום ככה זה נשאר, לא מדובר פה במעבר לדור הבא או בכלל באיזה רעיון או שינוי מהפכני, בסך הכל המצב נשאר זהה כמו בכל דור עם אלטרנטיבה קלה למשחקי סוף הדור שבדרך כלל מתקשים מאוד לפעול כמו שצריך.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 25 מאי 2016, 14:38

Uncle Pey'j כתב:swiss - אין מקום להשוואה.. שם היה מדובר במעבר דור. פה זה ריפרש בתוך אותו דור - משחקים פעלו בדיוק באותו אופן על ה-360 הראשון ועל ה360 סלים האחרון שיצא. כאן זה לא המצב.

מה הקשר? אז אתה קנאי ולא רוצה שיעבוד טוב למישהו אחר?

אז ההששוואה היא "קנה משחק על הבייס וקבל 25 FPS" או "קנה משחק לPS3 וקבל 25FPS"
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 25 מאי 2016, 14:53

הקטע הוא שברור שהמשחק הראשון שגרסת הבסיס שלו תהיה רעה ישמש כדוגמה לתרחיש הגרוע ביותר ע"י אילו שלא רוצים עדכוני חומרה מתגלגלים. התשובה לכך היא להצביע על משחקי פס4 קיימים שרצים רע כמו יוניטי, פולאאוט 4, JC3, הומפרונט ואחרים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2016, 16:01

Kazz כתב:הקטע הוא שברור שהמשחק הראשון שגרסת הבסיס שלו תהיה רעה ישמש כדוגמה לתרחיש הגרוע ביותר ע"י אילו שלא רוצים עדכוני חומרה מתגלגלים. התשובה לכך היא להצביע על משחקי פס4 קיימים שרצים רע כמו יוניטי, פולאאוט 4, JC3, הומפרונט ואחרים.

זה גם בדיוק מה שיקרה, תמיד יוצאים משחקים שרצים חרא ומי שמתנגד לניאו באמת יקפוץ עליהם כמו חיית טרף. כבר יש לי השערה מה יהיה המשחק, FFXXV. אומרים שהוא רץ די רע על הפס4, הוא יוצא ממש קרוב לניאו כך שהוא בטח יקבל גרסת ניאו ואז המתנגדים יקפצו "הנה! סקוואר דפקה את כולנו" כי הגרסה שלהם תרוץ ב20FPS.

דודי, אין בספציפיקציות של סוני שום דבר שאומר שצריך שגרסת הפס4 צריכה להיות בFPS מסויים או ברזולוציה מסויימת. בקלות מפתחים יכולים לעשות גרסת ניאו ב1080P וגרסת פס4 ב720P או גרסת ניאו ב60FPS כשגרסת הפס4 בקושי מצליחה לשמור על 30. אין שום דבר במסמך שמונע את זה, המניעות היחידות שקיימות הן מינימום 1080P למשחקי ניאו (שזה מצחיק, אם יצא אורדר 2 יאסרו על הגישת 900P שלהם?) ומינימום 30FPS למשחקי ניאו. כמובן שבנוסף אסור הבדלים במולטי אבל מולטי זה לא פאקטור, אני לא מכיר משחק מולטי עם FPS לא יציב בקונסולות, זה ממש GAME BREAKER.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 25 מאי 2016, 16:04

DrKeo כתב:
Kazz כתב:הקטע הוא שברור שהמשחק הראשון שגרסת הבסיס שלו תהיה רעה ישמש כדוגמה לתרחיש הגרוע ביותר ע"י אילו שלא רוצים עדכוני חומרה מתגלגלים. התשובה לכך היא להצביע על משחקי פס4 קיימים שרצים רע כמו יוניטי, פולאאוט 4, JC3, הומפרונט ואחרים.

זה גם בדיוק מה שיקרה, תמיד יוצאים משחקים שרצים חרא ומי שמתנגד לניאו באמת יקפוץ עליהם כמו חיית טרף. כבר יש לי השערה מה יהיה המשחק, FFXXV. אומרים שהוא רץ די רע על הפס4, הוא יוצא ממש קרוב לניאו כך שהוא בטח יקבל גרסת ניאו ואז המתנגדים יקפצו "הנה! סקוואר דפקה את כולנו" כי הגרסה שלהם תרוץ ב20FPS.

דודי, אין בספציפיקציות של סוני שום דבר שאומר שצריך שגרסת הפס4 צריכה להיות בFPS מסויים או ברזולוציה מסויימת. בקלות מפתחים יכולים לעשות גרסת ניאו ב1080P וגרסת פס4 ב720P או גרסת ניאו ב60FPS כשגרסת הפס4 בקושי מצליחה לשמור על 30. אין שום דבר במסמך שמונע את זה, המניעות היחידות שקיימות הן מינימום 1080P למשחקי ניאו (שזה מצחיק, אם יצא אורדר 2 יאסרו על הגישת 900P שלהם?) ומינימום 30FPS למשחקי ניאו. כמובן שבנוסף אסור הבדלים במולטי אבל מולטי זה לא פאקטור, אני לא מכיר משחק מולטי עם FPS לא יציב בקונסולות, זה ממש GAME BREAKER.

אני לא יודע מה אתה ראית, אני מדבר על משהו שנחשף בGDC לעיתונאים מהמפתחים עצמם אחרי שסוני תדרכה אותם, אתה לא יכל להוציא משחק ב-20 פריימים לפס4 וב-30 פריימים לNeo, הם התייחסו ספציפית למקרים הללו. גם לא תוכל להוציא ב-720P לבסיס ו-1080P לNeo, אסור לגעת בFidelity בכזאת קיצוניות. פריימים כמובן מותר לך להגיע ל-60 באחד ו-30 בשני. האיסורים האחרים לא נוגעים למולטי, אלא לפיטצ'רים מקבילים באופן כללי, מולטי זה דוגמא. דוגמא הכי טובה זה Black ops3 לא יכל להיות שגרסה לבסיסית תגיע בלי סינגל או עם סינגל ששונה במאומה מהגרסה לNeo כמו שקרה אל מול הפס3 ו-4.

בתכלס סוני הולכת לטחון את המוח לכל מפתחת ויהיה מאוד קשה לעבור אותם על פי הטענה, הם מפחדים ממה שעשתה ניטנדו עם ה3ds.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2016, 16:13

מאיפה אתה מביא את הדברים האלה? המסמך הודלף על ידי GB והם אומרים במפורש שאין שום חוק רזולוציה לגבי הפס4 המקורית או FPS על הפס4 המקורית, רק הניאו.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 25 מאי 2016, 16:15

DrKeo כתב:מאיפה אתה מביא את הדברים האלה? המסמך הודלף על ידי GB והם אומרים במפורש שאין שום חוק רזולוציה לגבי הפס4 המקורית או FPS על הפס4 המקורית, רק הניאו.

מהפודקאסט שלהם שדיבר על זה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 מאי 2016, 16:29

שמעתי את הפודקאסט שלהם, הם לא אמרו את זה אפילו פעם אחת. הם ציינו במפורש שעל הניאו משחקים לא יכולים לרדת מ1080P, לא על הפס4 הרגילה. אין בזה אפילו הגיון, היום יש המון משחקים שרצים מתחת ל1080P כמו BF למשל, מה אתה רוצה שיעשו עם המנוע של DICE? יזרקו אותו לזבל כי הוא רץ ב900P על הפס4?

זאת המגבלה המדוייקת:
Games running in Neo mode must operate at a native rendering resolution of 1920x1080 (1080p) or higher.
A game's frame-rate must meet or exceed its equivalent performance level on base PlayStation 4 hardware.

כלומר משחקי ניאו חייבים להיות 1080P לפחות ולרוץ בFPS שווה או גדול מגרסת הפס4 הרגילה. לא זכרתי נכון את מגבלת הFPS, אפילו משחקי ניאו יכולים לרדת מ30FPS.

Walle
Trainee

הודעהעל ידי Walle » 26 מאי 2016, 13:48

בשער הגיליון החודש של מגזין Edge מופיע המשחק The Last Guardian:
תמונה

אישור שהמשחק ייצא השנה:
"Since this is the year we will see the game's release, I do have some worries, but I'm also very excited"

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 מאי 2016, 15:05

אני פשוט מסרב להאמין שהוא אשכרה יוצא השנה. אם גם GT, גם TLG וגם אנצ'רטד יצאו השנה אז יש לסוני ממש אחלה של שנה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 מאי 2016, 15:16

DrKeo כתב:אני פשוט מסרב להאמין שהוא אשכרה יוצא השנה. אם גם GT, גם TLG וגם אנצ'רטד יצאו השנה אז יש לסוני ממש אחלה של שנה.

על הנייר, זה נכון בהחלט. בפועל, זה אנצ'רטד 4 האדיר, דמו בתשלום של GT ומשחק דור קודם בהכל חוץ מהקונסולה שאליו הוא יוצא.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 מאי 2016, 15:26

עדין. הכל תלוי מה יצא מהם בסוף, יכול להיות שTLG יהיה משהוא מטורף לגמרי למרות שממה שראינו ממנו בE3 שנה שעברה הוא נראה כמו משחק PSN.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 26 מאי 2016, 15:57

אם תקרא את הרשמים מ GTS תבין שאין מה להתרגש מהמשחק הזה בכלל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 מאי 2016, 16:18

התכוונת TGS? הוא היה שחיק שם שנה שעברה? אפילו לא שמעתי על זה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 26 מאי 2016, 16:47

TLG ב 2016 ?

אין לי כוח להקפיץ תרדים אבל נו, אמרתי לכם...

אחרי זה ו 93 לאנצרטד עושה רושם שאני על הגל :D

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 26 מאי 2016, 16:49

GTS. גראן טוריזמו ספורטס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 מאי 2016, 17:08

idan כתב:TLG ב 2016 ?

אין התערבות כזאת בנושא התערבויות אבל אם היינו פותחים התחערבות כזאת, עדין הייתי מהמר על TLG לא ב2016. פשוט לא קונה את זה כי המפתחים עצמם לא נשמעים בטוחים בזה ואפילו כשהם בטוחים הם מפספסים את התאריך יציאה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 מאי 2016, 17:39

DrKeo כתב:עדין. הכל תלוי מה יצא מהם בסוף, יכול להיות שTLG יהיה משהוא מטורף לגמרי למרות שממה שראינו ממנו בE3 שנה שעברה הוא נראה כמו משחק PSN.

הלוואי שייצא מושלם ונהדר. אני לא רואה איך הוא יעמוד בציפיות, גם אם נתחשב רק במשחקים קודמים של הצוות הזה. הוא לעולם לא יהיה SOTC, גם אם הוא יהיה מעוצב מושלם, כי הוא לא יהנה מכך שהוא הדבר הכי מפוצץ ראשים על הקונסולה. התצוגה האחרונה שלו נראית כאילו יצאה כל הרוח מהמפרשים של צוות הפיתוח והם רק מנסים לסיים משהו שקצת אבד עליו הקלח.
תמונה

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 26 מאי 2016, 17:48

DrKeo כתב:
idan כתב:TLG ב 2016 ?

אין התערבות כזאת בנושא התערבויות אבל אם היינו פותחים התחערבות כזאת, עדין הייתי מהמר על TLG לא ב2016. פשוט לא קונה את זה כי המפתחים עצמם לא נשמעים בטוחים בזה ואפילו כשהם בטוחים הם מפספסים את התאריך יציאה.

לא יודע באיזה נושא זה היה, אבל אתה ובלינג ועוד מישהו אמרתם שאני מדבר שטויות שהימרתי שהמשחק יחשף שוב רק ב e3 2016 ויצא באותה שנה אחרי שהוא נעדר מכמה תערוכות ויושידה אמר שהם לא מתכוונים להראות ממנו יותר מידי לפני היציאה שלו. אתם הסקתם מזה שהמשחק נדחה עוד פעם לפחות ל 2017 ולי היו את הנימוקים שלי ללמה זה עדיין משחק של 2016.

אני מסכים שאין שום דבר וודאי ומוחלט באיזה ציטוט מראיון, אבל אני בכיף מוכן לשים את זה להתערבות בנושא הרשמי (והמחייב!) :)
נערך לאחרונה על ידי idan ב 26 מאי 2016, 17:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 33 אורחים