Laskin כתב:מישהו פה משחק או שמע בכלל על PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS ?
זה המשחק שכרגע הכי נמכר בסטים, הוא עדיין בEARLY ACCESS אבל אני צופה באנשים משחקים בו בטוויץ' והוא נראה כיף אדיר!
בקצרה, למי שלא מכיר - זה סוג של משחק "השרדות" כמו DAY Z וכד', רק שאין זומבים...
יש 100 שחקנים בכל סיבוב, כולם צונחים מאותו מטוס שחוצה את המפה (שמשתנה בכל פעם ממה שאני מבין), אתה בוחר מתי לקפוץ ואז צונח לאן שבא לך, רצוי מקום עם רכב וציוד, אבל מן הסתם כולם רוצים, ויש מעט יחסית מקומות כאלה, ובקיצור - האחרון ששורד מנצח.
כדי שזה לא יהפוך לCAMP FEST - בכל כמה דקות המפה "מצטמצמת" בצורה כזו שמי שנשאר מחוץ לגבולות הדמיוניים מוצא את עצמו באיזור שכל הזמן הוא מתחשמל ויורדת לו הבריאות כל כמה שניות, כמו אפקט "רעל" ברוב המשחקים, רק ויזואלי יותר... וזה ממשיך להצטמצם כל הזמן עד שהמפה הענקית הופכת להיות כמו מפת ARENA קטנטונת, או עד שכולם מתים. אפשר עדיין להשאר באיזורים המחשמלים, אבל כדאי מאוד שתהיה לך אספקה גדולה מאוד של אוכל/תחבושות/עזרה ראשונה וכד', לרוב זה לא מספיק ליותר מכמה דקות בודדות, אפילו אם יש לך ממש הרבה ציוד.
אפשר להגיד שזה סוג של משחקי הרעב.
הגרפיקה לא משהו, ובטח יש מלא באגים, אבל הרעיון עצמו פשוט נהדר והוא מבוצע מושלם.
כל סיבוב לוקח בערך 20 דק' ואפשר גם לעשות משחק שמחולק לזוגות, ואז זה בעצם 50 זוגות שנלחמים בזוגות אחרים, ואם אתה מת אז החבר יכול להקים אותך אם הוא מספיק, כמו ברוב הCO OPים.
הלוואי וחברות אחרות יתחילו להעתיק את הקונספט, הוא פשוט ממש ממש טוב, ואם בליזארד יעשו את זה אני בטוח שהחיים שלי יגמרו
swym כתב:Laskin כתב:מישהו פה משחק או שמע בכלל על PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS ?
זה המשחק שכרגע הכי נמכר בסטים, הוא עדיין בEARLY ACCESS אבל אני צופה באנשים משחקים בו בטוויץ' והוא נראה כיף אדיר!
בקצרה, למי שלא מכיר - זה סוג של משחק "השרדות" כמו DAY Z וכד', רק שאין זומבים...
יש 100 שחקנים בכל סיבוב, כולם צונחים מאותו מטוס שחוצה את המפה (שמשתנה בכל פעם ממה שאני מבין), אתה בוחר מתי לקפוץ ואז צונח לאן שבא לך, רצוי מקום עם רכב וציוד, אבל מן הסתם כולם רוצים, ויש מעט יחסית מקומות כאלה, ובקיצור - האחרון ששורד מנצח.
כדי שזה לא יהפוך לCAMP FEST - בכל כמה דקות המפה "מצטמצמת" בצורה כזו שמי שנשאר מחוץ לגבולות הדמיוניים מוצא את עצמו באיזור שכל הזמן הוא מתחשמל ויורדת לו הבריאות כל כמה שניות, כמו אפקט "רעל" ברוב המשחקים, רק ויזואלי יותר... וזה ממשיך להצטמצם כל הזמן עד שהמפה הענקית הופכת להיות כמו מפת ARENA קטנטונת, או עד שכולם מתים. אפשר עדיין להשאר באיזורים המחשמלים, אבל כדאי מאוד שתהיה לך אספקה גדולה מאוד של אוכל/תחבושות/עזרה ראשונה וכד', לרוב זה לא מספיק ליותר מכמה דקות בודדות, אפילו אם יש לך ממש הרבה ציוד.
אפשר להגיד שזה סוג של משחקי הרעב.
הגרפיקה לא משהו, ובטח יש מלא באגים, אבל הרעיון עצמו פשוט נהדר והוא מבוצע מושלם.
כל סיבוב לוקח בערך 20 דק' ואפשר גם לעשות משחק שמחולק לזוגות, ואז זה בעצם 50 זוגות שנלחמים בזוגות אחרים, ואם אתה מת אז החבר יכול להקים אותך אם הוא מספיק, כמו ברוב הCO OPים.
הלוואי וחברות אחרות יתחילו להעתיק את הקונספט, הוא פשוט ממש ממש טוב, ואם בליזארד יעשו את זה אני בטוח שהחיים שלי יגמרו
קוראים לתת הז'אנר הזה Battle Royale על שם הסרט היפני הותיק (שממנו גם Hunger Games העתיק), סוג של ספינאוף ממשחקי הSurvival הרגילים בגלל האלמנט של הlast man standing.
המשחק הזה ספציפי התחיל כמוד של H1Z1 שבתורו היה מוד של ARMA והוא כנראה ההיילייט של הז'אנר כיום, אבל אני לא אתפלא אם נראה את הפאבלישרים הגדולים קופצים עם הזמן על הטרנד, כי זה בדיוק סוג המשחק שמזמין גם spectating sport והשפעה של הצופים מבחוץ (כמו הספונסרים בסדרת משחקי הרעב = מונטיזציה $$$)
Laskin כתב:לא אמרתי שאי אפשר, אלא שאני לא סומך על אף אחד חוץ מבליזארד לעשות את זה מאוזן מספיק (:
MGS FREAK כתב:Laskin כתב:לא אמרתי שאי אפשר, אלא שאני לא סומך על אף אחד חוץ מבליזארד לעשות את זה מאוזן מספיק (:
אין לי מושג איך מאזנים משחק עם מיקום שחקנים ונשקים לא קבוע.
לא מזלזל בבליזארד, אבל אני לא רואה איך ניסיון בעיצוב משחק שהמעצב(ים) שולט בו בכל המשתנים יוכל לבוא ליידי ביטוי בסוג משחק כזה.
Laskin כתב:בגלל שיש פה אלמנט הישרדותי, אני חושב שבעולם פנטזיה ומד"ב זה יהיה קצת קשה לביצוע, ויהיו יותר מדי סוגים שונים של דמויות עם כוחות וכד', והמשחק יהיה מאוד קשה לאיזון.
פה נכנסת בליזארד ^_^
Nucleus_Dawn כתב:MGS FREAK כתב:Laskin כתב:לא אמרתי שאי אפשר, אלא שאני לא סומך על אף אחד חוץ מבליזארד לעשות את זה מאוזן מספיק (:
אין לי מושג איך מאזנים משחק עם מיקום שחקנים ונשקים לא קבוע.
לא מזלזל בבליזארד, אבל אני לא רואה איך ניסיון בעיצוב משחק שהמעצב(ים) שולט בו בכל המשתנים יוכל לבוא ליידי ביטוי בסוג משחק כזה.
בליזארד לא שולטים בכל המשתנים בסטארקראפט (נניח, מיקום הבסיסים), HOTS, וOW (הרכב הקבוצות) ולמרות זאת הם מאוד מאוזנים. הם המלכים של לאזן משחקים תחרותיים לא סימטריים.
Kazz כתב:אגב, בפעם הבאה שאנשים מטילים בספק את חשיבות קמפיין ה SP במשחקי ה FPS האלה, אז שיסתכל על BF ועל TF. משחקים שמוסיפים מצב SP כדי להגיע ליותר אנשים ולבסס את המשחק. לעיתים רחוקות זה קורה במסלול ההפוך.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 35 אורחים