E3 2018 | הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: E3 2018 | הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Klayman » 25 יוני 2018, 22:33

מנסיון העבר, להוריד פאצ'ים פיראטית זה הרבה פחות נוח, לרוב הם שוקלים ג'יגות (לפעמים אפילו עשרות) יותר.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 25 יוני 2018, 23:07

הנוחות היא שאם אני רוצה לתת למשתמש אחר לשחק במשחק עם כל הטראקינג, אני לא צריך לחשוב על זה. אם אני רוצה לשחק את המשחק על הטלווזיה עם ממשחק מתאים, אני לא צריך לחשוב על זה. אם אני רוצה להשתמש בשלט פס4\XB1\SWITCH עם כל הפונקציונליות של שלט סטים, אני לא צריך לחשוב על זה. ועוד ועוד.

ומספיק עם הברבורים הלא מדידים שלכם. אם אתם לא מוכנים לתת שיעור של חלוקת המכירות\הכנסות של וויצ'ר 3 במחשב בגוג לעומת שאר החנויות ובאיזה חלוקה תחשבו שזה מועיל כלכלית או לא מועיל לעשות בלעדיות של 2077 ל GOG, אז נקסט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 יוני 2018, 23:28

Kazz כתב:הנוחות היא שאם אני רוצה לתת למשתמש אחר לשחק במשחק עם כל הטראקינג, אני לא צריך לחשוב על זה. אם אני רוצה לשחק את המשחק על הטלווזיה עם ממשחק מתאים, אני לא צריך לחשוב על זה. אם אני רוצה להשתמש בשלט פס4\XB1\SWITCH עם כל הפונקציונליות של שלט סטים, אני לא צריך לחשוב על זה. ועוד ועוד.

ומספיק עם הברבורים הלא מדידים שלכם. אם אתם לא מוכנים לתת שיעור של חלוקת המכירות\הכנסות של וויצ'ר 3 במחשב בגוג לעומת שאר החנויות ובאיזה חלוקה תחשבו שזה מועיל כלכלית או לא מועיל לעשות בלעדיות של 2077 ל GOG, אז נקסט.

ברבורים לא מדידים זה טייטל נחמד אבל זה בדיוק מה שמנסים להגיד לכם, שאם משחק מופיע בגלקסי אבל לא בסטים, כמעט בלתי אפשר למישהו שהוא לא CDP להגיד אם זה רווחי יותר או פחות. זה לא רק העובדה שסטים לוקחים 30% מהרווחים, זה גם הסכום שכל גיימר שמגיע ל-GOG בגלל סייברפאנק מבזבז במערכת האקולוגית של GOG.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 יוני 2018, 23:52

DrKeo כתב:
Kazz כתב:הנוחות היא שאם אני רוצה לתת למשתמש אחר לשחק במשחק עם כל הטראקינג, אני לא צריך לחשוב על זה. אם אני רוצה לשחק את המשחק על הטלווזיה עם ממשחק מתאים, אני לא צריך לחשוב על זה. אם אני רוצה להשתמש בשלט פס4\XB1\SWITCH עם כל הפונקציונליות של שלט סטים, אני לא צריך לחשוב על זה. ועוד ועוד.

ברבורים לא מדידים זה טייטל נחמד אבל זה בדיוק מה שמנסים להגיד לכם, שאם משחק מופיע בגלקסי אבל לא בסטים, כמעט בלתי אפשר למישהו שהוא לא CDP להגיד אם זה רווחי יותר או פחות. זה לא רק העובדה שסטים לוקחים 30% מהרווחים, זה גם הסכום שכל גיימר שמגיע ל-GOG בגלל סייברפאנק מבזבז במערכת האקולוגית של GOG.

צודק, רק CDP יכולים לדעת. ומאחר ו-CDP הוציאו את כל הוויצ'רים לסטים, ומאחר ואין סיבה להניח שהמצב יהיה שונה עבור סייברפאנק, אז נכון לעכשיו נראה שקאז ואני צודקים ואתם לא.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 יוני 2018, 06:02

CDPR של אחרי הוויצ'ר 3 היא לא CDPR של לפני.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2018, 09:34

אולי הם יוציאו, אולי לא. כל הטיעון שלנו הוא שcdp יודעים יוצר טוב את המספרים שלהם משני אנשים שמברברים באינטרנט מבלי לדעת מספר עובדתי אחד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 יוני 2018, 10:34

Klayman כתב:CDPR של אחרי הוויצ'ר 3 היא לא CDPR של לפני.

יאפ, זה כמו קנדה של לפני טרנס ופיליפס... פולין עברה לכלכלה מבוססת וויצ'ר ב-2014

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 יוני 2018, 11:35

המנכ״ל של CDP עונה לשואל מהקהל האם סייברפאנק יהיה בלעדי לגוג. התשובה של המנכ״ל: לא.

4:05:02

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2018, 11:53

נהדר, כנראה שהם רואים את המספרים והחליטו שזה חכם יותר בניגוד לנניח לא לראות את המספרים ולנחש רנדומאלית שזה חכם יותר. הוא גם אומר שזאת לא החלטה כלכלית אלה רצון להיות הוגן לשחקנים ולתת להם לשחק במשחק מאיפה שהם רוצים, בדיוק כמו שהוויצ'ר 3 לא קבל תוכן בלעדי לאמזון או גיימסטופ.

הוא גם אומר דקה וחצי קודם שכשהם שחררו את הוויצ'ר 3 בלי DRM הפיראטיות הייתה נמוכה מהרגיל ושהמכירות היו נהדרות. אז כנראה שיש קטע של good will בקטע של לא לשים DRM והורדות פיראטיות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 יוני 2018, 12:05

כל החלטה של חברה היא החלטה כלכלית. ותחליט - או שהם ראו את המספרים והחליטו (כלומר החלטה כלכלית) או שאתה קונה את הטיעון ה״הוגנות״ שלו ואז זה לא קשור כביכול למספרים. בכל מקרה, את משחק הגוונט הם כן הוציאו בינתיים בלעדית לגוג - איך זה מסתדר עם טיעון ה״הוגנות״ שלו?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 יוני 2018, 12:13

זה לא בדיוק מה שנאמר שם...
השאלה שלו הייתה האם הם יתעדפו את GOG והוא עונה לו ש"אנחנו לא מאמינים בדברים כאלה, כמו למשל תוספות מיוחדות למי שרוכש בגיימסטופ או אמאזון"

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 יוני 2018, 12:16

וגם כבר התייחסתי לאמירה שלו מהכנס באחת ההודעות. המוקדמות שלי. הציוץ של gog הוא הרבה יותר עדכני, ומתייחס לת'רד ציוצים ש skillup התחיל.
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 יוני 2018, 12:19

Laskin כתב:זה לא בדיוק מה שנאמר שם...
השאלה שלו הייתה האם הם יתעדפו את GOG והוא עונה לו ש"אנחנו לא מאמינים בדברים כאלה, כמו למשל תוספות מיוחדות למי שרוכש בגיימסטופ או אמאזון"

לא, השואל שאל ספציפית לגבי אקסלוסיביות של סייברפאנק לגוג בשביל לחתוך עלויות. המנכ״ל שאל אם הוא התכוון לתיעדוף של גוג על פני אחרים וענה שלא, הם לא מתכוונים לתעדף וגם הוסיף את מה שאמרת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 יוני 2018, 12:28

צודק, הוא כן שאל ספציפית על "בלעדיות", אבל המנכ"ל קצת הסית את זה לכיוון של "תעדוף" כשניסח עבורו מחדש את השאלה, והתייחס בעיקר לחנויות פיזיות, אני לא חושב ששמענו פה משהו חד משמעית ש*דיגיטלית* הם לא יתעדפו את GOG

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 יוני 2018, 12:38

כן, הוא התכוון לתעדוף, ואקסקלוסיביות זה הכי תעדוף שיש. הוא גם התייחס לחנויות פיזיות כדוגמה נוספת (the same with physical distribution). אבל הוא לא התכוון רק לפיזיות אלא באופן כללי. התשובה שלו די חד משמעית לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 יוני 2018, 12:50

שוב, התייחסתי לזה באחת ההודעות הראשונות בנושא הזה. והציוץ עדיין עדכני יותר.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2018, 12:51

InterAl כתב:כל החלטה של חברה היא החלטה כלכלית. ותחליט - או שהם ראו את המספרים והחליטו (כלומר החלטה כלכלית) או שאתה קונה את הטיעון ה״הוגנות״ שלו ואז זה לא קשור כביכול למספרים. בכל מקרה, את משחק הגוונט הם כן הוציאו בינתיים בלעדית לגוג - איך זה מסתדר עם טיעון ה״הוגנות״ שלו?

מן הסתם גם הקונספט של הוגנות הוא קונספט כלכלי. הם לא הוציאו את כל ה-DLC שיצא לוויצ'ר כדי להפסיד כסף, הם לא הוציאו פאטצ' אחרי פאטצ' והמשיכו לתמוך במשחק כדי להפסיד כסף והם גם לא שחררו את המשחק בלי DRM כדי להפסיד כסף. כל מהלך הוא מחושב והם חושבים שאם הם "יפלו על הצד החיובי" של הגיימרים אז זה שווה להם הרבה כסף. זאת נוסחה מסובכת, זה לא רק "30% יותר רווח ב-GOG מול יותר יוזרים אם נהיה בסטים", זה כל הקוספט של ה-good will, זה הקונספט של רכישת משתמשים חדשים ל-GOG וכך הלאה. כן, הם יודעים הכי טוב כך שהם עושים את ההחלטה שהכי תטיב עם הרווחים של סייברפאנק, אני רק לא חושב שאפשר להסתכל על זה בצורה שטחית של "אם X אז Y" בלי להכיר את הנתונים האמיתיים בכלל.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 יוני 2018, 13:04

קליימן, נכון שהציוץ הוא עדכני יותר, אבל מה בדיוק הוא אומר בנושא? כלום.

קיאו, נכון, בסופו של דבר הכל קשור לרווחים וזאת גם היתה הנקודה. בחישוב כולל, לא משתלם לעשות את המשחק בלעדי לגוג. זה היה כל הטיעון, ומצחיק שאתה מדבר על ברבור בלי לדעת נתונים, כשבעמוד הקודם כתבת: ״הם שחקן חזק מדי, כמו בליזארד או ea, ומכירה ב100% רווח רק תעשה להם טוב יותר.״
אז כנראה שטעית, וטעית על סמך הערכה מונפצת שלא מבוססת על כלום.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2018, 13:17

אני משער שקל להיות צודק בהערכה מונפצת ללא כל ביסוס בסוף תהיה צודקת או טועה ביחס של 50-50. את ההודעה היא כתבתי כשחשבתי שהם באמת מוציאים ל-GOG בלבד (משהו שלדעתי עדין לא סגור עד הסוף מהטוויט שקליימן מדבר עליו והערפול בתשוב ב-Q&A שאתה הבאת), אם להיות בלעדי ל-GOG היה משתלם להם כלכלית יותר אז מן הסתם לקבל 100% מרווחים יעשה להם טוב כי משם אפשר לרק להרים את GOG גבוה יותר ויותר. נראה מה הם יחליטו לעשות בסוף, מי יודע, אבל להתבשם בזה ש(אולי)צדקת במקרה בהטלת מטבע של 50 50 בלי שום ביסוס או ידע של הנתונים? מה אני אגיד לך, מקווה שזה יעשה לך את היום.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 יוני 2018, 13:21

יש חברה שכן מפרסמת נתונים בדברים כאלה? כמעט ולא. גם סטים לא מפרסמים נתונים. אבל אפשר להעריך על סמך מצב השוק. ומצב השוק הוא שלמעט מפיצות ענק, אם אתה לא בסטים, אתה לא קיים. CDP היא לא מפיצת ענק עדיין, בסה״כ חברה בשווי 2 מיליארד דולר שהוציאה שלושה משחקים ב-24 שנות קיומה, ולכן ההערכה שלי היתה מבוססת ולא מונפצת. שלך לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2018, 13:25

InterAl כתב:יש חברה שכן מפרסמת נתונים בדברים כאלה? כמעט ולא. גם סטים לא מפרסמים נתונים. אבל אפשר להעריך על סמך מצב השוק. ומצב השוק הוא שלמעט מפיצות ענק, אם אתה לא בסטים, אתה לא קיים. CDP היא לא מפיצת ענק עדיין, ולכן ההערכה שלי היתה מבוססת ולא מונפצת. שלך לא.

הוויצ'ר 3 לגמרי שם אותם בקטגורית הענק, כשסייברפאנק יצא עולם הגיימינג יעמוד דום. סייברפאנק יהיה כנראה יותר גדול מרוב המשחקים של רוב המפיצות הגדולות. כשהוא יצא אנשים לא יקנו אותו כי במקרה הוא בעמוד הראשי של סטים, אנשים ילכו אקטיבית לחפש אותו ויקנו אותו איפה שאפשר לקנות אותו. למה הם יוציאו אותו לסטים? מי יודע, החלטה פנימית שלהם, אולי הקטע הזה של ה-GOOD WILL באמת שווה להם את זה, אולי המספרים אומרים שאם הם יוציאו ל-GOG בלבד הם ירוויחו פחות, אולי הם בכלל לא יוציאו לסטים, מי יודע? לך הנתונים לא זמינים, להם כן. הם יודעים בדיוק כמה עותקים הם מכרו בסטים, מתי הם מכרו אותם ובאיזה מחיר - שלא נדבר על GOG שיש להם גישה ל-100% מהמידע כי הוא שלהם. יש להם אינסוף גרפים ונתונים לעבוד איתם, אתה מנחש רנדומאלית.

הערכה שלך לא מבוססת על כלום, אין לך שמץ של מושג כמה כסף הם עשו בסטים, כמה הם עשו ב-GOG וכמה שחקנים היו בכל אחד. אין לך מושג מה הערך של כל יוזר חדש שהם מביאים ל-GOG, אין לך מושג בשום דבר מהדברים האלה. המצאת תשובה שהיה לה סיכוי 50 50 להיות נכונה, זה הכל.

אגב, אם אתה רוצה כבר לדבר על מספרים. ב-2015 הוויצ'ר 3 מכר על ה-PC בדיוק 31% מהמכירות שלו. כשנמכרו 4 מליון עותקים, שזה בערך 1.24 מליון על ה-PC, הפעילו 690K עותקים על GOG. כלומר בהנחה מקלה ש-100% מהאנשים שקנו את המשחק כבר הפעילו אותו, זה אומר שהיו באותה תקופה 690K עותקים ב-GOG ו-550K עותקים בסטים. אם המשחק נמכר במחיר מלא, הם הרוויחו בסטים 23.1 מליון דולר וב-GOG הם הרוויחו 41.4 מליון דולר. סתם ככה נתונים שכנראה לא הכרת לפני שכתבת את ההודעה "המבוססת" שלך. אני גם מציע לך פרס כספי אם תוכל להגיד לי כמה עותקים הם היו מוכרים על ה-PC במקום 1.24 מליון בתקופה הזאת אם המשחק היה יוצא רק ב-GOG. מליון? 0.9 מליון? 1.1 מליון? להם כנראה יש הערכה מבוססת נתונים, לך לא.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 יוני 2018, 13:38

מפיצה שהוציאה שלושה משחקים ב-24 שנות קיומה היא לא מפיצה גדולה, בטח לא כמו ea או בליזארד - עוד קשקוש שהנפצת קודם. אם הסיכוי של ה״הנפצה״ שלי היה 50-50, שלך היה אפס עגול כי הוא פשוט שגוי. לא צריך לדעת את המספרים המדויקים של שחקן קטן כמו CDP בשביל להעריך דברים כאלה. בדיוק כמו שלא היה צריך להכיר את המספרים של סטארדוק כשהיה להם את הקליינט העלוב impulse לפני כמה שנים - ברור שהם לא יכלו להוציא את המשחקים שלהם בלעדית על הקליינט הזה החל מ-2010 ואילך, פשוט כי סטים הפכה לדומיננטית מדי, הם לא שחקן שהיה מסוגל להתחרות איתם. CDP יותר גדולים מהם, אבל עדיין רחוקים בסדרי גודל מענקיות כמו EA או בליזארד, ולכן זאת הערכה הגיונית ולא מונפצת, ולא צריך להיות רואה החשבון שלהם בשביל להבין את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2018, 13:48

InterAl כתב:מפיצה שהוציאה שלושה משחקים ב-24 שנות קיומה היא לא מפיצה גדולה, בטח לא כמו ea או בליזארד - עוד קשקוש שהנפצת קודם. אם הסיכוי של ה״הנפצה״ שלי היה 50-50, שלך היה אפס עגול כי הוא פשוט שגוי. לא צריך לדעת את המספרים המדויקים של שחקן קטן כמו CDP בשביל להעריך דברים כאלה. בדיוק כמו שלא היה צריך להכיר את המספרים של סטארדוק כשהיה להם את הקליינט העלוב impulse לפני כמה שנים - ברור שהם לא יכלו להוציא את המשחקים שלהם בלעדית על הקליינט הזה החל מ-2010 ואילך, פשוט כי סטים הפכה לדומיננטית מדי, הם לא שחקן שהיה מסוגל להתחרות איתם. CDP קצת יותר גדולים, אבל רחוקים בסדרי גודל מענקיות כמו EA או בליזארד, ולכן זאת הערכה הגיונית ולא מונפצת ולא צריך להיות רואה החשבון שלהם בשביל להבין את זה.

אוהו, תראו אותך אינטר, 100% שאתה צודק ו-200% שכולם טועים. מדהים.

הוויצ'ר הוא לא סטארדוק, הוויצ'ר 3 הגדיר דור, סייברפאנק הוא המשחק עם הכי הרבה הייפ היום בתעשיה. איפה שיחליטו להוציא אותו, שם הוא ימכור מליונים, אפילו אם זה יהיה על פאקינג IMPULSE. הוויצ'ר 3 כנראה משפשף את ה-20 מליון מכירות מכיוון כלשהו (הסדרה מכרה 33 מליון יחידות נכון לתחילת השנה, הוויצ'ר 1+2 מכרו 8 מליון כשהוויצ'ר 3 שוגר), כמה משחקים כבר עושים את זה? COD, פיפא, BF ואולי משחק נינטנדו או שנים? משחק ELDER SCROLL פעם בדור? הם הקרם של הקרם של התעשיה, לא רק באיכות אלה גם במכירות. הוויצ'ר 3 הכניס להם כבר מעל למליארד דולר ותהיה בטוח שהשוואה ל-STARDOCK די מביכה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 יוני 2018, 13:49

InterAl כתב:כן, הוא התכוון לתעדוף, ואקסקלוסיביות זה הכי תעדוף שיש. הוא גם התייחס לחנויות פיזיות כדוגמה נוספת (the same with physical distribution). אבל הוא לא התכוון רק לפיזיות אלא באופן כללי. התשובה שלו די חד משמעית לדעתי.

לדעתי, כל שאלה שהתשובה שלה מתחילה בניסוח מחדש של השאה לכיוון אחר לא ממש יכולה להיות "חד משמעית" לגבי נושא השאלה המקורית :)

אני עדיין חושב שהגיוני יותר להוציא אותו רק לGOG אבל אולי הם עדיין חושבים שהם צריכים לגדול יותר, ולעשות זאת בצורה הדרגתית ו"טבעית" ולא בכח להכריח אנשים לעשות משהו שמחוץ להרגל שלהם. ואולי הם מחכים שסטים יעשו איזו טעות שיוכלו "לרכב" עליה... בסוף אני חושב שרוב המפיצות שהן גם מפתחות משחקים יוציאו את המשחקים שלהן רק על הפלטפורמה ששייכת להם, וזה כולל את CDPR... זה רק עניין של זמן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2018, 13:52

וחוץ מיוביסופט זה כבר די נכון לגדולות. אקטיוויז'ן עברה לBN, ל-EA יש את אוריג'ן, רק יוביסופט מהגדולות מפחדת להיות רק על UPLAY כי מדובר בפלטפורמה קטסטרופה. גם ל-EA לקח כמה שנים טובות עד שהם עברו לבלעדיות באוריג'ן, עד שהפלטפורמה התיצבה ולא הייתה קלאסטרפאק טוטאלי. ברור שכל מפיצה רוצה לעשות 100% רווח על כל מוצר שהיא מוכרת, זה גם בסוף יהיה ככה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 28 אורחים