בשעה טובה הגיעו אלי כל החלקים למחשב החדש..עכשיו רק צריך להרכיב הכל..פעם ראשונה שאני ארכיב מחשב לבד,מקווה לא להסתבך יותר מדי (:
עשיתי כמה שינויים במפרט,בעיקר בגלל כל מיני דילים שווים שהיו חלקם באמזון וזה מה שיצא אם יש סיכוי קלוש שמישהו מעוניין לדעת 0:
6700K
ASUS rog hero alpha -הייתי זקוק ללוח עם צי'פ סאונד מספיק איכותי עבור ה-HD598 ומגבר לא היה ממש אופציה עקב מגבלת מקום..ברור לי שהתוצאה תהיה פחות טובה משימוש במגבר אבל הביקורות בהחלט משבחות את הלוח הזה ואת צ'יפ הסאונד שלו כדי איכותי.
MSI gtx 1080 twin forze (החלפתי את הכרטיס STRIX הקודם בעיקר בגלל שנאמר לי שה-MSI מאוד מאוד שקט)
G.skill trident z 32 gb 16x2 3200 mhz
samsung 950 pro pcie m2 - להערכתי הגזמתי לחלוטין עם ה-SSD הזה אבל המחיר היה ממש טוב ואני כן מייעד את המחשב הזה להחזיק לי כמה שנים טובות (ברורה לי התיישנות החומרה המהירה אבל חייתי עם זה עד עכשיו..מעריך שזה מה שאעשה גם הלאה)
EVGA SUPERNOVA 650W P2- הזמנתי את הספק הזה מאמזון לאחר שפשוט לא הצלחתי למצוא אותו באף חנות בארץ- הוא מאוד מאוד מאוד מומלץ באתרים שסיקרו אותו Jhonny guru למשל למי שמכיר והסיבה העיקרית שבחרתי בו היא כמובן שקט שקט שקט! יש לי אובססיה בנושא.
קירור למעבד- רכשתי את הCM 212X- קירור די בסיסי לפי אתרי ביקורות אבל מאוד שקט ובסך הכל הרבה יותר טוב מאיזה קירור סטוק של אינטל. לא מתכנן כרגע OC. צירפתי גם משחה טרמית של Arctic cooling- ה-MX4 הייתה הכי מומלצת לפי מה שקראתי.
בחרתי את המארז Fractal design define r5 blackout edition כי שוב..נחשב כמארז מאוד שקט.
הדבר היחיד שקצת פגע לי בכל נושא השקט הוא העובדה שבאופן לא חכם לקחתי כהארד דיסק את ה-WD BLACK 2TB שאפשר להגיד עליו הרבה דברים,אבל שקט הוא לא אחד מהם..מקווה שזה לא יציק יותר מדי.
מבחינת ציוד היקפי,החלפתי את הMX518 הזקן שלי(all the way מ-2005!) בlogitech g502 ואת הQCK המתקלף באחד חדש(מאוד מאוד ממליץ על הפד הזה אפילו אם לא מדובר בגיימינג,משפר מאוד את חווית השימוש בעכבר,לא משנה איזה כמעט) ואת המקלדת הג'נרית ב-CORSAIR K70 RGB BROWN- נושא המקלדות המכניות היה חדש לי לגמרי עד לא מזמן וניסיתי לפני כן את ה-Cherry mx red ולקח לי בערך 10 שניות להבין שאני לא אסתדר עם הסוויץ' הזה למרות שהוא מומלץ לגיימינג (הרבה יותר מדי רגיש בשבילי)הBrown בהחלט היה מה שחיפשתי. ואחרונות האוזניות Sennheiser hd598 se שמקווה מאוד לא להתאכזב מהן אחרי כמה שנים טובות עם HD201.
וזהו! תודה רבה לכל מי שקרא זו חפירה לא פשוטה אני יודע חח כל התהליך רכישות הזה לקח לי יותר מחצי שנה ועם קופת חיסכון קטנה שפתחתי לזה והפרשתי כל חודש קצת כסף לעניין..מקווה שאהיה מרוצה מהתוצאה הסופית. אם למישהו יש טיפים לגבי ההרכבה ואיך להימנע מכל מיני טעויות של מתחילים -מה שסביר להניח שיקרה לי

אשמח לשמוע.
וכמעט שכחתי..בסוך בחרתי את הDELL U2715H- בינתיים חיברתי רק את הXbox one אליו ואין ספק שמבחינת דיוק צבעים וזוויות צפייה מדובר בשיפור עצום מהמסך סמסונג TN שלי מ-2008 אבל יחד עם זאת UPSCALE ל-1440P של משחקי 720-900P... לא מחזה יפה,גם אם טיפה פחות גרוע משחשבתי. חבל לי מאוד לוותר על 144HZ ועל GSYNC אבל המחיר פשוט לא היה משהו שיכלתי לעמוד בו אחרי כל ההוצאה על שאר החלקים פלוס כל בעיות ה-QA שדיווחו על האסוס.